Gaming #MNLK

De nieuwste games voor de PS5

2 Mins read

De Playstation 5 console van Sony is inmiddels al een paar maanden uit, en het lijkt zeker in Nederland haast niet mogelijk om de console te krijgen. In bijna alle grote winkels is ‘ie uitverkocht en Coolblue doet zelfs een loting onder de klanten van die winkel om er voor te zorgen dat de Playstation 5 eerlijk wordt verdeeld, en dus niet aan degene die er het meest voor betaalt. Ook al is de console pas net nieuw en zijn er nog niet heel veel games voor de PS5 uitgebracht, de gelukkige mensen die op een of andere manier toch al aan de PS5 zijn gekomen, staan deze maand een aantal geweldige games te wachten. We zetten de vetste games voor de PS5 die binnenkort uitkomen voor je op een rij!

Nieuwe games voor de Playstation 5

Yakuza 7: Like a Dragon

SEGA game studios komt binnenkort met hun nieuwste release in de Yakuza game serie. In Japan is deze toffe RPG- achtige game al een tijdje uitgekomen, maar in Europa liet hij nog even op zich wachten. De game komt op 2 maart uit in Nederland, en het is een soort mix tussen een RPG game en een turn-based vechtgame, zoals Pokémon. In Japan haalt de game bij gebruikers een gemiddelde score van 93%, en dat is hoger dan alle voorgaande spellen in deze serie. Kopen dus!

YouTube video

Outriders

De Amerikaanse game-ontwikkelaar People Can Fly komt dit jaar met een wel hele toffe shooter-game die wordt uitgebracht door Square Enix, is eigenlijk een hele gave soort van mix tussen DOOM en Mass Effect. De graphics van de game zijn fenomenaal en de setting zal menig gamer ook aardig gehyped van worden. De mensheid wordt aangevallen door een wat creepy, duister leger van buitenaardse wezens, en tegelijkertijd probeert de mensheid de nieuwe planeet Enoch te koloniseren. Deze supergave game zit vol met actie en je zult je er geen minuut mee vervelen!

YouTube video

Far Cry 6

Één van de meest succesvolle game franchises die tegenwoordig gemaakt wordt, is natuurlijk Far Cry. De game begon met tropische eilanden, en inmiddels zijn er games uitgebracht waarin je een Amerikaanse vallei moet bevrijden van een cult en is er zelfs een game uitgebracht die zich duizenden jaren voor het jaar Christus afspeelt. De open wereld van de Far Cry games is altijd al subliem geweest, en dit jaar wordt dat alleen maar beter als Far Cry terugkeert naar de tropische roots. De dictator die wordt gespeeld door Giancarlo Esposito (Gustavo Fring uit de TV-serie Breaking Bad) moet worden bevochten, zodat het prachtige fictieve eiland van Yara weer vrij gelaten kan worden. Een klassieke open world game waarin jij het als speler opneemt tegen een dictatuur, wat natuurlijk leidt tot hartstikke veel actie en spanning. Voor de echte liefhebbers van de Far Cry games is het nog even wachten geblazen: Far Cry 6 komt waarschijnlijk in de zomer pas uit in Nederland.

YouTube video

Resident Evil 8: Village

Nu een iets minder gezellige game waar echte horror liefhebbers enorm van zullen genieten: Resident Evil 8. De nieuwste game van Capcom is namelijk enger dan ooit. Op de PS5 al helemaal, met de levensechte graphics die deze toffe console kan leveren. Deze game speelt zich een paar jaar na de vorige game uit de Resident Evil-serie af, en de hoofdrollen zijn opnieuw voor Ethan en Mia. Een andere oude bekende is echter ook teruggekeerd in Resident Evil 8: Village. Dat levert voor Ethan en Mia de nodige problemen op, en de spelers van deze nieuwe game zullen daar nog net geen hartaanval van krijgen. Chris Redfield keert terug, en leidt Ethan naar een mysterieus dorp waar niets is wat het lijkt. Als je het aan durft, kun je Resident Evil nu al pre-orderen; de game komt op 7 mei 2021 op de markt!

YouTube video

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: De Nintendo Game Boy classic blijft echt leuk!
En deze: 3 voordelen van een gamecard

Related posts
Gaming #MNLKMore #MNLK

Far Cry 6: releasedatum, trailer en meer details

2 Mins read
Far Cry 6 is aangekondigd door Ubisoft en heeft een bevestigde releasedatum voor 18 februari 2021. De titel kan worden gedownload op…