The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

De Passiflorahoeve is tegelijkertijd een botanische tuin, een vlindertuin en een zorgboerderij gelegen in de Veluwe

2 Mins read

Op een terrein van maar liefst 1.6 hectare werd in 2001 door Piet en Heintje Moerman besloten een zorgboerderij op te richten. In de daaropvolgende jaren is de Passiflorahoeve uitgegroeid tot de grootste vlindertuin ter wereld en een budgetbestemming om u tegen te zeggen. Het complex beschikt over vijf verschillende vlindertuinen, een uitgebreide collectie bloemen, een eigen vlinderkwekerij en een heus vlindermuseum. Bovendien heeft de Passiflorahoeve ook zijn naam niet gestolen. Hier vind je immers de grootste collectie Passiflora’s van Europa.

Over de Passiflorahoeve

De opzet van de Passiflorahoeve is duidelijk: een zorgboerderij die de focus legt op mensen met een beperking en/of psychische problemen. De Passiflorahoeve wil in de eerste plaats een kader creëren waarin deze mensen op een ontspannen wijze kunnen werken. Om dat voor elkaar te krijgen beheert de Passiflorahoeve twee grote plantencollecties. Zo vind je in de tuinen van de Passiflorahoeve meer dan 400 soorten Passiflora’s. Daarnaast zijn er ook meer dan 120 soorten Aristolochia’s, meer dan 100 soorten Hibiscussen en meer dan 300 soorten Fuchsia’s. De eerste twee collecties zijn overigens opgenomen in de Nationale Plantencollectie op basis van zeer strenge selectiecriteria.

5 verschillende vlindertuinen

In de vijf verschillende vlindertuinen vind je tal van tropische en Europese vlinders. Naast de vlinders zijn er in de vlindertuinen ook tal van vlindereitjes, rupsen en cocons terug te vinden. Als je een beetje geluk hebt maak je zelfs kans om met eigen ogen een vlinder uit de cocon te zien ontpoppen. De term vlindertuin is daarbij een understatement van jewelste. De vijf verschillende vlindertuinen met de vlinderkassen zijn gezamenlijk ruwweg 2500 vierkante meter groot. Dat betekent ook dat een uniek aspect aan de Passiflorahoeve is dat je hier het hele proces van eitje tot vlinder kunt volgen. De Passiflorahoeve beschikt over zowel een tropische vlinderkwekerij als een Europese vlinderkwekerij.

Ten slotte is een leuke laatste stop voor je terug richting huis trekt het vlindermuseum. In het vlindermuseum van de Passiflorahoeve vind je een enorme verzameling vlinders en insecten terug. De verzameling vlinders is het levenswerk van een Belgische verzamelaar die enkele jaren geleden 1/3de van zijn collectie aan het park schonk. In het vlindermuseum kan je rustig alle soorten die ook te bewonderen zijn in de vlindertuinen bewonderen. De Passiflorahoeve is naar de toekomst toe van plan om bij de collectie in het museum informatiebordjes te plaatsen. Alles bezocht in de Passiflorahoeve? Dan kan je nog even uitblazen in de theeschenkerij. Voor de allerkleinsten is er ook een speeltuin aanwezig.

Korting de Passiflorahoeve

De Passiflorahoeve is heel veel plezier en kwaliteit voor een kleine prijs. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis het terrein binnen, kinderen tussen 4 en 10 jaar betalen 5.50 euro en wie ouder is dan 10 jaar betaalt 7.50 euro. Goedkoper binnen? Dat kan door een seizoenskaart aan te schaffen. Voor 27,5 euro mag je gedurende vier maanden onbeperkt binnen tijdens de openingsuren. Kom je met een groep of via een busreis? Dan kan er een korting besproken worden door telefonisch contact op te nemen. Online vind je op diverse websites ook leuke kortingen voor dit uitje waardoor je met wat geluk voor één euro al binnen geraakt.

Adres en de openingstijden

Het adres van de Passiflorahoeve is Oud Willigerweg 1, 6732 GB Harskamp in Ede. In 2019 gaat de Passiflorahoeve op 26 mei open en blijft dat ruwweg vier maanden. De vlindertuinen en wandelpaden van de Passiflorahoeve zijn van maandag tot zaterdag geopend van 10:00 tot 16:00 uur.

Kijk voor actuele informatie op de website van het dierenpark.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Beleef een onvergetelijke dag in Dierenpark de Oliemeulen
En deze: BestZOO, een knusse dierentuin in het altijd gezellige Brabant