The Online Lifestyle Magazine 

Drinks & Food #MNLK

De perfecte mix voor een heerlijke cake, oliebol of brood

2 Mins read

Bakken wordt door 43% van de Nederlanders als hobby benoemd waar ze minimaal tien keer per jaar actief in zijn. Men bakt daarbij vooral koekjes, cake en taarten, maar ook allerlei soorten brood. Het leuke van zelf bakken is dat je het zo moeilijk kan maken als je zelf wilt. Je kunt gebruik maken van een Oliebollenmix of een broodmix, maar je kunt alles ook vanaf het begin zelf maken.

Heerlijk genieten met een oliebollenmix

De gemakkelijkste, snelste en vaak ook lekkerste manier om zelf iets te bakken is met een mix. Veel mensen bakken rond Kerst, oud en nieuw of rond de Kermis vaak zelf oliebollen. Hierbij wordt in de meeste gevallen gebruik gemaakt van een Oliebollenmix. Een Oliebollenmix zorgt namelijk dat je sneller klaar bent en meer tijd kunt besteden aan de aankleding van de oliebollen zelf. Denk aan een leuke schaal, of speciale toppings. Een Oliebollenmix is in verschillende smaken, kwaliteiten en vormen te verkrijgen. Bij sommige hoeft er alleen nog water bij. Bij andere komen er meer handelingen aan te pas voor het geheel in de oven kan.

Zelf brood en oliebollen maken

Zelf brood, cake en oliebollen maken is niet alleen leuk, maar ook heel ontspannend. Het is een activiteit waar je niet te lang mee bezig bent en waarbij je je gedachten even kunt focussen. Er zijn honderden soorten cakemix, Oliebollenmix of broodmix die je kunt kiezen. Verschillende smaken, verschillende hoeveelheden en verschillende bereidingswijzen. Sommigen kiezen voor een kant en klare Oliebollenmix of broodmix waar alleen nog water bij hoeft. Anderen kiezen eerder voor een losse Oliebollenmix of broodmix waar bijvoorbeeld nog verschillende ingrediënten bij moeten, zoals bloem, suiker en eieren.

Wanneer bak je oliebollen of brood?

Je kunt oliebollen en brood bakken wanneer je maar wilt. Bij oliebollen kan het buiten de Kerst en Jaarwisselings-dagen echter lastiger zijn om een juiste mix te vinden. Brood kun je letterlijk het hele jaar door zelf maken of met een broodmix. Als je vers brood wilt, is het aan te raden om het brood ‘s avonds te maken, zodat het gedurende de nacht kan bakken. Zo heb je de volgende ochtend vers brood op de plank liggen. Probeer verschillende soorten broodmix van de bakker, de winkel of de molen. Elke broodmix is anders en smaakt anders. Het is leuk om de verschillende soorten broodmix te proberen en zelf een top 5 selectie te maken.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: De Unox Nieuwjaarsduik 2020 in Scheveningen, hoe koud en cool was dat?