The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

De perfecte tafel voor in een kleine ruimte? Volg deze tips!

2 Mins read

Een tafel uitkiezen is een behoorlijke opgave, allereerst zijn er ontzettend veel keuzemogelijkheden. Zo moet je nadenken over de grootte van de tafel, de vorm van de tafel, het materiaal van de tafel en de kleur van de tafel. Vooral een tafel vinden voor in een kleinere ruimte is soms echt passen en meten. Je wilt uiteraard gewoon lekker genieten van een fijne tafel maar je wilt niet dat de tafel continu in de weg staat of té veel ruimte in beslag neemt. In dit blogartikel schrijven we een aantal handige tips waar je op moet letten bij het uitkiezen van in een tafel voor in een kleine ruimte. Zo kun jij straks genieten van een tafel zonder dat je je gaat storen aan de ruimte die de tafel in beslag neemt.

Waar gebruik je de tafel voor?

Allereerst is het goed om te bedenken waar jij de tafel voornamelijk voor gebruikt. Werk je vaak aan je tafel? Eet je vaak aan je tafel? Met hoeveel mensen wil jij graag aan je tafel kunnen zitten? Dit bepaalt mede welke tafel het best geschikt is. Wanneer je vaak visite over de vloer hebt vind je het wellicht belangrijk om toch wat meer ruimte in te nemen met een tafel dan wanneer je vaak alleen bent. Denk hier dus van tevoren goed over na.

Denk na over de vorm

De vorm kiezen voor in een kleine ruimte kan best lastig zijn. In een kleine ruimte is een ronde tafel vaak het meest geschikt doordat je gemakkelijk om de tafel heen kunt lopen en je daardoor ook niet snel zal stoten. Het kan echt heel frustrerend zijn als je meerdere keren per dag tegen de hoek van je tafel oploopt omdat je een kleine ruimte hebt. Rond betekent ook geen hoeken en dit is ideaal. Wil je toch graag een vierkante of rechthoekige tafel? Dan is het een idee om een uitschuifbare tafel te nemen. Deze tafel kun je, wanneer er veel bezoek komt, uitschuiven tot een 6 of 8 persoonstafel. Wanneer je alleen bent kun je de tafel in elkaar schuiven en is de tafel vierkant. Ideaal!

Kies je materiaal slim

In een kleine ruimte is een massieve tafel vaak een enorm vullend object waar je je al snel aan zult gaan storen. Wanneer je zoveel mogelijk ruimte wil bewaren en ervoor wilt zorgen dat de ruimte groot en open oogt dan kun je het beste kiezen voor een glazen tafel. Doordat de tafel transparant is neemt het weinig zicht in de kamer weg en valt de tafel helemaal niet op. Doordat je door de tafel heen kunt kijken is dit absoluut de beste keuze voor een kleine ruimte. Hou je niet van glazen tafels? Kies dan in ieder geval voor een tafel die niet te massief is qua blad en poten. Zo hou je zoveel mogelijk open ruimte over.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Zo regel je een zakelijke financiering