The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

De Playstation 5 – Console, controller en specs!

2 Mins read

Na het succes van de Playstation 4, komt Sony aan het einde van 2020 met de Playstation 5 lancering. Het nieuwe goedje van Sony wordt gezien als next-level speelgoed. Waarbij we bij de PS4 al dachten dat het niet beter kon, is de PS5 voorzien van heel veel nieuwe specs en gaat het in alles net weer een stap verder dan de Playstation 4. De nieuwste Playstation wordt einde van dit jaar gelanceerd in Europa en natuurlijk kunnen we niet wachten om ook dit apparaat overuren te laten draaien.

Specs van de Playstation 5

In 2019 werden de eerste specificaties van de Playstation 5 al wereldwijd gemaakt. Die, in de eerste instantie, geruchten werden al snel bevestigd door Sony. Het belangrijkste is dat het nieuwe systeem zonder ook maar één probleem de games in 4K kan afspelen. De beeldkwaliteit van de PS5 is dus perfect! Daarnaast heeft de gameconsole een verschrikkelijk snelle ingebouwde Blu-ray speler. Het gaat hier zeer waarschijnlijk om de 4K Blu-ray speler. Deze Blu-ray speler is niet helemaal een onbekende. Hoewel de 4K-variant niet in de PS4 zat, beschikken de Xbox One S en Xbox One X al wel over deze Blu-ray speler. Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen.

Playstation 5 - informatie

Bron: Natanael Ginting / Shutterstock.com

Alle (bekende) specs van de Playstation 5 tot nu toe:

  • Kan games afspelen in 4K
  • Razendsnelle 4K Blu-ray speler
  • 24GB GDDR6 geheugen voor games
  • 4GB DDR4 geheugen voor het besturingssysteem
  • 2TB harde schijf in combinatie met flashgeheugen
  • Innovatieve AMD chip met verbeterde 3D-video én audio

Verder heeft Sony ervoor gekozen om het nog steeds mogelijk te maken fysieke media, dus CD’s, te gebruiken bij de nieuwe Playstation. De reden hiervoor is dat niet iedereen thuis beschikt over een razendsnelle internetverbinding waardoor het downloaden van games enorm lang kan gaan duren.

Playstation 4 games op de Playstation 5

Bij de lancering van een nieuwe Playstation is er altijd één vraag die ontzettend vaak gesteld wordt: “Kunnen de games voor de Playstation 4 ook gespeeld worden op de Playstation 5?”. Het antwoord hierop is duidelijk, want verwacht wordt dat dit zonder problemen mogelijk is. Het systeem van de Playstation 5 is namelijk gebaseerd op dat van de Playstation 4. Deze console heeft al erg goede specs en de nieuwe Playstation kan worden gezien als een uitbreiding of verbetering van zijn voorganger.

Nieuwe console, dus nieuwe controller

de controllers van de Playstation veranderen ook per console. De zogeheten DualShock krijgt dus ook een upgrade. De DualShocks voor de oudere Playstations kunnen helaas niet meer gebruikt worden. Verwacht wordt dat de DualShock 5 beschikt over een ingebouwde camera. Hierdoor wordt Virtual Reality mogelijk. Er wordt dus van alles mogelijk op de Playstation 5!

DE DUALSENSE!

Wat is de prijs van de Playstation 5?

Een nieuwe console kan vlak na de lancering nogal prijzig zijn. Toch houdt dit het overgrote deel van ons gamers niet tegen om ook deze Playstation zo snel mogelijk in je bezit te hebben. Daarom hebben we goed nieuws, want het is nu al mogelijk om de Playstation 5 te bestellen! Het gaat hier natuurlijk om een pre-order. Zodra de nieuwe Playstation leverbaar is wordt ie uitgeleverd en ben jij dus één van de eersten die het apparaat in huis heeft.

Goed nieuws is dat Sony bij de Playstation 5 geen extreem hoge prijzen vraagt. Dit heeft te maken met de hoge prijzen die in het verleden zijn gevraagd voor de PS3. Die console had nogal een teleurstellende start waarna die prijs ook snel omlaag ging. De prijs van de Playstation 5 wordt waarschijnlijk een bedrag tussen de 400 en 500 euro.

Kortom: de Playstation 5 is onderweg en is nóg beter dan zijn voorganger!

Andere artikelen in tech lezen?

Related posts
Gaming #MNLK

Als jij een doorgewinterde gamer bent is de kans groot dat je al hebt gekeken naar de PS5 of Xbox Series X

3 Mins read
Deze nieuwe consoles zijn inmiddels een paar maanden uit, en ze zijn helemaal geweldig voor jullie mannen die van goede graphics en…
Gaming #MNLK

De Xbox Series X tegen de PS5

5 Mins read
Door de ongelofelijk schaarste van de nieuwste generatie consoles van Sony en Microsoft is er online een soort scalper-oorlog begonnen. Er is…
Gaming #MNLK

Xbox Series X en PS5 – Welke console past bij mij?

5 Mins read
Je weet het waarschijnlijk al lang, maar de nieuwste lijn consoles van Microsoft en Sony is sinds een paar maanden geleden officieel…