The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

De Polestar 2: Beter dan Tesla?

2 Mins read

Geef nou toe: Ooit waren elektrische auto’s een beetje een grap. De eerste elektrische edities van de meeste automerken waren niet veel soeps. Ze zagen er niet uit, je kon er soms niet eens mee naar je werk en terug rijden door de kleine batterij, en het feit dat ze geen hard brullend geluid maakten bij het optrekken maakte voor veel mannen dat het niet de charme had van een echte sportauto.

Tesla en de Polestar

Hoe anders werd dat met de introductie van de Tesla’s van Elon Musk? De slimme biljonair, die recentelijk veel in het nieuws is door zijn investeringsavonturen, zag dat elektrische auto’s niet genoeg gerespecteerd werden. Daarom maakte hij de elektrische auto een premium product, door een high-end sportauto met een elegant design en fantastische prestaties op de markt te brengen. Inmiddels zijn er al enkele Tesla-modellen op de markt gekomen, en de een is nog vetter dan de ander.

Maar kan Tesla op tegen de nieuwe concurrent uit Zweden: Polestar? Dat dochterbedrijf van Volvo heeft in de laatste jaren ook twee toffe wagens onthuld. De Polestar 1 is een hybride die een vermogen van wel 609 pk achter de motorkap verschuilt. Die komt de Nederlandse wegen pas op in 2021, maar zijn grotere broer, de Polestar 2, is al sinds 2020 verkrijgbaar. Polestar claimt dat deze wagen makkelijk tegen de Tesla’s van Musk op kan, maar is dat ook zo?

Prestaties Polestar vs Tesla

Qua prestaties kan de Polestar zeker meekomen met de Tesla Model 3. Met 408 pk is de motor niet helemaal gelijk aan die van de Model 3, maar laten we eerlijk zijn: Deze wagen is niet gemaakt om op racecircuits te rijden, maar gewoon met het gezin op de openbare weg. Dat is waar Polestar de wagen voor heeft ontworpen. Dat is ook terug te zien in het rijgedrag. De wagen gaat van 0 naar 100 in ongeveer vijf seconden, wat wel wat langzamer is dan de Tesla – maar alsnog meer dan snel genoeg voor een vijfzitter voor het gezin.

Tesla Model 3

Waarin blinkt de Polestar dan eigenlijk echt uit? Dat is vooral in het gebruikersgemak. De auto is volledig gemaakt met de eindgebruiker in gedachten, en er zijn hierbij geen compromissen gemaakt. Je kan meerdere telefoons met de Polestar verbinden, via het slimme Android Auto–systeem. De Google Assistant is volledig inbegrepen en dit werkt ook gewoon samen met iPhones. Iedere gebruiker van de auto heeft een eigen profiel, waar informatie in staat als de positie van de stoel, de spiegelstanden, je favoriete muziek en nog veel meer.

Polestar

Al met al is de Polestar 2 een heerlijk rijdende en hartstikke comfortabele wagen die prima gebruikt kan worden door het hele gezin. Met 60.000 euro is het een goede rivaal voor de Tesla en we hopen dat deze bedrijven door elkaar extra gemotiveerd gaan raken om de ideale elektrische auto uit te brengen.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Maak kennis met de duurste Tesla Model X
Leestip -> Wat kost een Tesla?

Related posts
Cars & Tech #MNLK

Wat kost een Tesla?

1 Mins read
We weten inmiddels allemaal dat elektrisch rijden de toekomst is. Moesten we er een tiental jaar geleden nog erg aan wennen, inmiddels…
Cars & Tech #MNLK

De onverwoestbare Tesla Cybertruck

1 Mins read
De video van Elon Musk’s demo fail is wereldwijd viraal gegaan. Niet gek natuurlijk, want deze auto zou volgens Tesla en vele…
Business & Luxury #MNLK

Dit is hoe Elon Musk 20 miljard heeft verdiend (en uitgeeft!)

1 Mins read
Van niets, naar iets, naar alles, Elon Musk is het perfecte voorbeeld van deze uitspraak. De CEO van Tesla, SpaceX en The…