More #MNLK

De populariteit van refurbished iPhones

2 Mins read

Hebben mensen een nieuwe iPhone nodig, dan is een refurbished exemplaar zeker een mogelijke optie. Deze apparaten zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Waarom eigenlijk? En wat houdt het precies in?

Refurbished is niet hetzelfde als tweedehands

Soms denken mensen dat een refurbished iPhone identiek is aan een tweedehands product. Dat is echter niet het geval. Het woord betekent letterlijk ‘gereviseerd’. Dat is duidelijk iets anders dan tweedehands. De iPhones zijn zeker wel eerder gebruikt geweest. Maar daarna zijn ze eerst gecontroleerd en opgeknapt. En dat niet zomaar door een hobbyist, maar echt door gespecialiseerde bedrijven.

Kwaliteit goed

Bestel je een refurbished telefoon, dan mag je erop vertrouwen dat de kwaliteit goed is. De apparaten worden onderworpen aan een zeer uitgebreid controleproces. Een gebruikte iPhone wordt zelfs op meer dan vijftig punten nagekeken. Zijn er onderdelen defect, dan worden deze vervangen. Functioneert een bepaald onderdeel niet naar behoren, dan wordt dit gerepareerd of vervangen. Het gaat hierbij om vervangende onderdelen van topkwaliteit.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan het scherm, een oorspeaker of de batterij. Zijn alle onderdelen vervangen, dan vindt er nogmaals een uitgebreide check plaats.

Duidelijke besparing

Het grote voordeel van het aanschaffen van een refurbished apparaat is dat dit je een enorme besparing oplevert. Je hebt gerust een korting van ongeveer 60% ten opzichte van een nieuwe telefoon. Bij een iPhone praten we dan misschien wel over bedragen van bijvoorbeeld tweehonderd euro. Een ander voordeel is uiteraard de duurzaamheid en het besparen op grondstoffen die toch al schaars zijn. We leven momenteel steeds sterker in een circulaire economie.

Materialen worden gerecycled en producten worden nogmaals gebruikt. Het is mooi om daar een steentje aan bij te dragen en te kiezen voor een gebruikte iPhone.

Garantie op apparaat

Koop je een tweedehands telefoon, dan kun je lang niet altijd rekenen op een lange garantietermijn. Bij een refurbished iPhone is dat wel het geval. Vaak is er een garantietermijn van ongeveer twee jaar. Dat is natuurlijk niet verkeerd. Het is wel van belang om altijd even de voorwaarden goed na te lezen. Dit om vervelende verrassingen achteraf te voorkomen. Maar over het algemeen geldt dat je bij refurbished producten op het gebied van garantie meer dan goed zit.

Voor meer informatie over refurbished iPhones kan je bij verschillende bedrijven meer te weten komen. Zoek op Google en kom erachter welke bedrijven dit zijn.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Het vergelijken van een mobiel abonnement
Leestip -> Koopjesjagers opgelet: BLACK FRIDAY is op komst!

Related posts
Cars & Tech #MNLK

Wat houdt een refurbished iPhone in?

2 Mins read
We leven in een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt. Het is niet meer vanzelfsprekend dat je elektronische producten gloednieuw koopt. Voor…