The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

De Porsche Carrera GT: een droom op wielen

1 Mins read

Boys and their toys! Het F1-achtige gehuil van de motor, pure paardenkracht en een gestroomlijnd design… De legendarische woorden die Ferdinand Porsche ooit sprak: “ik kon de sportauto van mijn dromen niet vinden, daarom heb ik hem zelf gebouwd.” zetten de uitstraling van de Porsche Carrera GT alleen maar kracht bij. Zie je jezelf in gedachten ook rondscheuren in deze mytische wagen? Sorry jongens, hold your horses!

Exclusiviteit met een bandenscheurend geluid – de Porsche Carrera GT!

De Porsche Carrera GT, het is en het blijft een legendarische auto die we maar al te graag in onze garage willen parkeren. De Carrera GT werd voor het eerst geproduceerd in 2004. Nieuw werden deze exemplaren verkocht voor een slordige €400.000. Ook vandaag de dag moet je flink wat geld over de toonbank gooien, wil je jezelf eigenaar kunnen noemen van de GT.

Prijzen van maar liefst €700.000 zijn niet ongewoon. Er werden in totaal dan ook maar 1270 exemplaren gebouwd. Met een topsnelheid van 334 km/u, 5.7l V10 motor en maar liefst 612 pk gaat de Carrera GT van 0 naar 100 km/u in 3.9 seconden. Dat zijn best aardige statistieken.

De Porsche Carrera GT

(Bron: dimcars / Shutterstock.com)

Onderhoud met een prijskaartje

Denk je alvast te beginnen sparen voor een exemplaar? We moeten je helaas toch even van je roze wolk halen. Als je al in staat bent om je een Carrera GT op de kop te tikken, moet je weten dat het onderhouden van deze wagen ook een flinke duit kost. Een jaarlijks bezoekje aan de garage kost je al vlug €3000,-.

Daarbij komt nog dat je best om de 4 jaar een groot onderhoud laat uitvoeren. Even snel de cilinderkop vervangen. Dan tel je maar liefst €7000,- neer. Voorlopig houden we het alvast bij het bezitten van een miniatuur versie.

Geluid horen?

Leestip -> De duurste Porsche ter wereld
Leestip -> De Porsche Cayenne E-Hybrid

Related posts
Cars & Tech #MNLK

De Porsche Cayenne E-Hybrid

1 Mins read
Het Cayenne model van Porsche is door de tijd heen een razend succes gebleken. In 2003 werd de eerste Cayenne verkocht en…
Cars & Tech #MNLK

Wat is de duurste Porsche ooit?

2 Mins read
Het legendarische automerk Porsche is al bijna 90 jaar oud, maar nog steeds is elk nieuw model dat Porsche uitbrengt een heel…