The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

De prijs van de nieuwe Playstation 5

1 Mins read

De nieuwe Playstation, de PS5 is onthuld. Nu weten we hoe de console eruit gaat zien en kennen we al vele specificaties. Toch zal het nog even duren voordat je in de rij kunt staan om de nieuwe Sony Playstation aan te schaffen. Waarschijnlijk zal dat ergens in december zijn. Maar wat gaat de prijs van deze console worden?

PS5: the looks

De Playstation 5 heeft een nieuw modern design en is uitgevoerd in zwart en witte kleuren. Over de gehele console loopt een dunne blauwe ledlamp. Dit zorgt ervoor dat de console er heel futuristisch uitziet. Sony toonde de PS5 tijdens de presentatie alleen staan, of je de console ook liggend kunt gebruiken is niet geheel duidelijk.

De controllers

De huidige DualShock 4 controllers worden vervangen door de nieuwe DualSense controllers. Deze controllers zijn voorzien van voelbare feedback en dynamische triggereffecten. Deze triggers geven weerstand die afhankelijk van de game die je speelt aangepast worden. Ook het uiterlijk van de controller is aangepast, ze lijken nu weer iets op de DualShock 2 controller.

Geheel digitaal

Als je de nieuwe PS5 wilt aanschaffen kun je ook een keus maken voor een geheel digitale versie. Dat betekent dat deze geen cd lade heeft waar je de game in kunt stoppen. De PS5 Digital speelt alleen gedownloade games. Geen rondslingerende cd’s meer in je kamer!

Backwards compatibility

Dit is iets waar fans van Playstation al tijden om gevraagd hebben. De mogelijkheid om games via de digitale bibliotheek mee te nemen naar de nieuwe PS5. Zeker wanneer je de keus maakt voor de digitale versie is dit een onmisbare aanvulling!

Specificaties

Met een RDNA 2 GPU van AMD haalt de PS5 een maximale snelheid van maar liefst 2,23 GHz! Je speelt met beelden in $K die met 120 frames per seconde worden ververst. De games laden 20x sneller dan bij de PS4 dankzij een CPU en een SSD. De PS5 krijgt een werkgeheugen van 16GB en 3D geluid wordt ondersteund.

Releasedatum en prijs van de Playstation 5

Naar verwachting komt de PS5 uit in december, vlak voor de kerstdagen. Over de prijs gaan meerdere geruchten, maar deze zal waarschijnlijk gaan liggen tussen de €470 en €600.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> De prijs van de nieuwe Xbox Series X

Related posts
Gaming #MNLK

De Xbox Series X tegen de PS5

5 Mins read
Door de ongelofelijk schaarste van de nieuwste generatie consoles van Sony en Microsoft is er online een soort scalper-oorlog begonnen. Er is…
Gaming #MNLK

Xbox Series X en PS5 – Welke console past bij mij?

5 Mins read
Je weet het waarschijnlijk al lang, maar de nieuwste lijn consoles van Microsoft en Sony is sinds een paar maanden geleden officieel…
More #MNLK

Wat kunnen we verwachten van FIFA 21?

2 Mins read
Vanaf 9 oktober ligt de nieuwe FIFA weer in de winkel, FIFA 21. Dat is elk jaar weer moment om naar uit…