Cars & Tech #MNLK

De prijs van Xbox Series X

1 Mins read

Aan het eind van dit jaar worden de nieuwe game-consoles van Sony en Microsoft verwacht, de PS5 en de Xbox Series X. Natuurlijk is iedereen benieuwd naar de nieuwe looks, de specificaties en de hardware maar de fans zijn het meest benieuwd naar de prijs. Wat gaat de Xbox Series X kosten?

Check de nieuwste Xbox in deze video:

YouTube video

Concurrentiestrijd via de prijs

Het gevecht om de gamende consument wordt al jaren bevochten tussen Sony en Microsoft. De keuzes werden door de consumenten gemaakt op basis van voorkeur, gebruiksgemak en games. De prijs van de twee concurrerende consoles lag altijd dichtbij elkaar.

Het lijkt er dit keer op dat de twee grote fabrikanten de strijd om de consument gaan bevechten via de laagste prijs. De prijs van de nieuwe PS5 is onlangs uitgelekt. De prijs voor de standaard versie zal waarschijnlijk $500 dollar zijn. De prijs van de Digital Edition zal rond de $400 gaan liggen.

Dit zijn de prijzen die gelekt zijn, het kan natuurlijk zo zijn dat beide fabrikanten op het laatste moment elkaar willen aftroeven door de prijs nog lager te maken.

Wat kost de Xbox Series x

Mr.Mikla / Shutterstock.com

De prijs van de Xbox Series X

Ook de prijs van de nieuwe Xbox Series X is gelekt. Een anonieme onbekende zou via een insider bij Microsoft te horen hebben gekregen dat de Xbox Series X slechts $400 dollar gaat kosten. Dit is ruim onder de prijs van de standaard PS5. Daarmee troeft Microsoft voorlopig Sony flink af.

Gaat dat zo blijven? Of verlaagt Sony de prijzen ook? De PS4 was de absolute leider in de markt van gameconsoles. Wordt dit jaar het moment dat fans gaan overstappen naar Microsoft? Als het aan Microsoft ligt in ieder geval wel, want ze lijken grootse plannen te hebben!

Xbox ‘light’

Microsoft is namelijk al een tijdje bezig met het ontwikkelen van een ‘light’ versie van de Xbox. Een console voor een budgetprijs van slechts $200 (volgens insiders). Deze Xbox wordt op online veelal aangeduid als de Xbox Series S. Naar verluidt is deze S Series krachtiger dan de huidige Xbox One X. De console wordt compact en geheel digitaal.

Leestip -> De Playstation 5
Leestip -> GTA 6

Related posts
Gaming #MNLK

Als jij een doorgewinterde gamer bent is de kans groot dat je al hebt gekeken naar de PS5 of Xbox Series X

3 Mins read
Deze nieuwe consoles zijn inmiddels een paar maanden uit, en ze zijn helemaal geweldig voor jullie mannen die van goede graphics en…
Gaming #MNLK

De Xbox Series X tegen de PS5

5 Mins read
Door de ongelofelijk schaarste van de nieuwste generatie consoles van Sony en Microsoft is er online een soort scalper-oorlog begonnen. Er is…
More #MNLK

Wat kunnen we verwachten van FIFA 21?

2 Mins read
Vanaf 9 oktober ligt de nieuwe FIFA weer in de winkel, FIFA 21. Dat is elk jaar weer moment om naar uit…