More #MNLK

De rijkste mensen ter wereld

1 Mins read

Samen bezitten deze rijke mensen 425 miljard dollar. In deze lijst van 8 staat een bekende naam bovenaan, maar had jij al eerder van de rest gehoord? Bekijk hieronder een overzicht met de rijkste mensen ter wereld.

Wie zijn de rijkste mensen ter wereld?

Bill Gates

De absolute nummer 1 op de lijst is nu Bill Gates. Heeft de oprichter van Microsoft nog een introductie nodig? Zijn vermogen wordt geschat op 92 miljard dollar. Daarmee laat hij de nummer 2 ruim achter zich.

Warren Buffett

Warren Buffet is de eigenaar van een investeringsmaatschappij. Hij heeft zijn vermogen van 72,9 miljard dollar bij elkaar gespaard door aandelen te kopen in enkele hele grote bedrijven zoals Coca-Cola, American Express, MidAmerican Energy en Wells Fargo (een bank).

Amancio Ortega

Met bijna net zoveel geld als Buffet, namelijk 72 miljard dollar, is Amancio Ortega de rijkste man in Europa. Ortega komt uit Spanje en is eigenaar van het moederbedrijf van Zara, Inditex.

Jeff Bezos

Deze man zou je kunnen kennen, Bezos is namelijk de eigenaar van het grote Amerikaanse bedrijf Amazone. Zijn vermogen wordt geschat op 71 miljard dollar.

Mark Zuckerberg

Oké deze jongeling (36 jaar) op de lijst heeft natuurlijk geen introductie nodig. De mede oprichter van Facebook heeft een geschat vermogen van 55,6 miljard dollar! Dat heeft de huidige CEO van het social media kanaal te danken aan de 1,7 miljard gebruikers.

Carlos Slim

Ooit was deze Mexicaan de rijkste man van de wereld. Hij duikelde echter in de lijst door 27 miljard dollar te verliezen in korte tijd. Carlos Slim is eigenaar van een groot telecomimperium in Zuid-Amerika. Hij hield na zijn verlies nog zo’n schamele 49 miljard dollar over.

David en Charles Koch

De nummer 7 en 8 op de lijst zijn broers, namelijk de gebroeders Koch. Zij hebben ieder een vermogen van 46,1 miljard dollar. De broers bezitten een oliemaatschappij in de Verenigde Staten.

Feedback? Neem dan contact op met onze redactie: redactie@mnlk.nl

Leestip -> Privéjet huren
Leestip -> Verdiensten Messi
Related posts
Business & Luxury #MNLKMind & Soul #MNLK

De 5 boeken die Bill Gates aanraadt om deze zomer te gaan lezen

1 Mins read
Naar verluid leest Bill Gates 50 boeken per jaar. Van alle boeken die hij onlangs gelezen heeft, beveelt hij er 5 aan…
Business & Luxury #MNLK

De 5 beste boeken die je moet lezen als je welvarend wilt worden

3 Mins read
Er is een misvatting gaande op dit moment over de uitspraak ‘geld maakt niet gelukkig’. Het niet hebben van geld maakt namelijk…
Business & Luxury #MNLK

Hoeveel geld heb je nodig als je met 40 met pensioen wilt?

1 Mins read
Hoeveel geld is er nodig om eerder met pensioen te kunnen? Zou jij ver voor je 67ste levensjaar al kunnen kappen met…