The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Dit zijn de rijkste voetbalclubs ter wereld

1 Mins read

Van alle voetbalclubs over de hele wereld wordt onderzocht hoeveel hun inkomsten zijn. Dit wordt door Deloitte samengesteld in een rapport wat de Deloitte Money League heet. Het laatste rapport is dit jaar uitgekomen en is een verslag van het inkomen van het voetbalseizoen 2018-2019.

Dit is de lijst van de rijkste voetbalclubs ter wereld inclusief de inkomsten:

De Deloitte Money League lijst:

  1. FC Barcelona € 840,6 miljoen
  2. Real Madrid € 757,3 miljoen
  3. Manchester United € 711,5 miljoen
  4. Bayern München € 660,1 miljoen
  5. Paris Saint-Germain € 635,9 miljoen
  6. Manchester City € 610,6 miljoen
  7. Liverpool € 604,7 miljoen
  8. Tottenham Hotspur € 521,1 miljoen
  9. Chelsea € 513,1 miljoen
  10. Juventus € 459,7 miljoen

Rijkste voetbalclub ter wereld

Wat opvalt in de lijst

Als je naar de lijst van rijkste voetbalclubs ter wereld kijkt dan vallen er een aantal dingen op. Ten eerste staan er alleen maar Europese clubs in de lijst. Het tweede aspect wat opvalt is dat Barcelona voor het eerst deze Deloitte Money lijst aanvoert. Ze verdrijven daarmee hun eeuwige concurrent Real Madrid van de eerste plaats.

In de top 10 staan 5 clubs uit de Engelse competitie. Dit toont hoe winstgevend de Premier League is na het miljardencontract met Sky Sports en BT.

Inkomsten

De inkomsten van de rijkste clubs ter wereld komen uit verschillende bronnen. Clubs als Barcelona en Real Madrid halen enorm veel geld binnen door hun grote achterban. Bovendien doen deze clubs het al jaren erg goed in de Champions League. Dit zorgt voor enorme inkomsten, niet alleen door de volle stadions, maar ook de inkomsten via de UEFA liggen zijn hoog.

Clubs uit de Premier League halen enorme inkomsten uit sponsorcontracten. Zo krijgt bijvoorbeeld Manchester United 94,2 miljoen euro per jaar bijgeschreven van Adidas. Dat zijn alleen al de inkomsten van het shirtmerk. Met inkomsten van overige sponsoren erbij verdient Manchester United zo’n slordige 250 miljoen euro per jaar.

Real Madrid

(Bron: Oleksandr Osipov / Shutterstock.com)

Related posts
More #MNLK

Hoe verhoudt het Engelse voetbal zich tot Nederlands voetbal omtrent de corona crisis? 

2 Mins read
Het is een moment waar veel supporters lang naar uit hebben gekeken; de hervatting van de verschillende internationale competities. Naast de Nederlandse…
More #MNLK

De 10 duurste voetbaltransfers ooit

2 Mins read
De beste voetballers ter wereld kennen we allemaal. Maar ben jij ook benieuwd wie de duurste transfers van voetbalspelers aller tijden zijn?…
Mind & Soul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Dit zijn 5 sterke redenen om te beginnen met... voetbal!

3 Mins read
De meest voorkomende sport onder de mannen is uiteraard voetbal, maar wat is er nou zo leuk aan? Is het de kick…