The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLK

De Rolex Submariner is een horloge dat geboren is in 1953

1 Mins read

Het jaar daarop maakte het grote publiek kennis met dit icoon. Met de komst van dit model veranderde de horlogewereld voorgoed. Rolex heeft met de Submariner een horloge gecreëerd, waar vrijwel ieder ander merk zich door heeft laten én laat inspireren. De Submariner is een duikhorloge, dus waterdicht, het kan tegen een stootje en heeft een metalen band.

Het uiterlijk van de Rolex Submariner

Rolex heeft de horlogewereld geleerd hoe een duikershorloge eruit hoort te zien. Een ronde kast, een zwarte wijzerplaat en een zwarte roteerbare bezel; vrijwel elk horlogemerk heeft zulke modellen in zijn collectie. Ondertussen heeft Rolex ook niet stilgezeten en het uiterlijk van de Submariner door de jaren heen flink veranderd.

De Submariner van nu is in meerdere kleuren en verschillende materialen leverbaar. De schroefkroon wordt beschermd door de horlogekast en de bezel is van cerachrom, een slijtvast en kleurvast materiaal, ontwikkeld door Rolex. Maar een van de meest typische kenmerken van de Submariner is natuurlijk het kleine vergrootglas op het glas, boven de datumaanduiding. Dit noemen we de cyclops en is een bolvormig stukje saffierglas. Uiteraard is de Submariner ook leverbaar zonder datumaanduiding, maar de cyclops maakt een Rolex tot een Rolex, dus ook een Submariner.

Voor wie?

Een Submariner is voor iedereen. Hij past om de pols van de kantoormedewerker en hij laat zich goed dragen door de succesvolle zakenvrouw in Pradakleding. Een Submariner kan en mag altijd en overal. Hij combineert uitstekend met een T-shirt en jeans, maar net zo goed met nette avondkleding. Er zijn mensen die vinden dat elke outfit een ander horloge vereist.

Horlogeliefhebbers hebben echter één mening die ze allemaal delen: draag het horloge dat jij mooi vindt. Altijd. Een Submariner kost geld, maar dan heb je een mooi en tijdloos horloge, van de allerhoogste kwaliteit. Een horloge voor het leven.

Leestip -> De Rolex GMT Master 2 Batman en Pepsi

Related posts
Business & Luxury #MNLK

Dit zijn de duurste Rolex horloges ter wereld

1 Mins read
We trappen af met de Rolex Daytona Albino. Dit horloge is vernoemd naar het racecircuit Daytona in Florida. Hiermee toonde Rolex de…