The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

De Schotse Highlands zijn ondertussen al echt een huizenhoog cliché geworden

1 Mins read

Iedereen die er ooit eens is geweest kan er maar niet over zwijgen en ondertussen weten we allemaal wel dat het er best mooi is. En toch… toch is de realiteit vaak nog beter dan de verbeelding. De Highlands zijn een onverslaanbare mengeling van geschiedenis, cultuur, natuur en architectuur. De kers op de taart? De lokale bevolking die gewoon ontzettend vriendelijk is. Zoek je dan ook een trip om eens echt helemaal mee te ontspannen? 

De Schotse Hooglanden

Trek de sportschoenen aan

De Highlands zijn een echte speeltuin van de natuur en dat vraagt er gewoon om dat je je sportschoenen van stal haalt. Hier kun je immers bergbeklimmen, Moutainbiken, vissen, golven, zwemmen, kajakken, ravijnklimmen en zelfs sneeuwsport beoefenen. Het maakt eigenlijk niet uit wat jouw ding is: het kan hier allemaal. Zeker aan te raden op dit gebied is een bezoekje aan Fort William.

Historiek

De Highlands hebben een turbulente geschiedenis achter de rug en dat laat tot op vandaag zijn sporen na. Dat is dan ook de reden waarom er letterlijk honderden kastelen terug te vinden zijn. Dunvegan Castle op Skye is een echte aanrader en ook Brodie Castle in Moray is niet te missen. Trek naar het Glencoe Visitor Centre om hier meer over te leren of het Glenfinnan Monument om iets te weten te komen over de Jacobistische opstanden. De keuze is aan jou!

Whisky

We raden het niet aan om te combineren met één van de vorige activiteiten maar Schotland is natuurlijk ook het land van de Whisky en nergens wordt dat beter gemaakt dan in de Highlands. Je kunt hier traditionele stokerijen terugvinden in steden zoals Dufftown en een echte rondreis maken doorheen de wereld van de enige echte Whisky.

Schotland is een land dat nog veel meer te bieden heeft dan enkel de Highlands. Maar als je nieuw bent in het reizen naar Schotland? Dan blijven de Highlands toch echt wel de enige locatie om mee te beginnen. 1 trip en het heeft je hart zo gestolen.

Leestip -> Dit zijn de mooiste golfbanen ter wereld
Leestip -> Dit zijn de meest bijzondere plekken op aarde

Related posts
Relax & Travel #MNLK

Ierland is net als Schotland een indrukwekkend land voor zowel cultuur- als natuurliefhebbers

1 Mins read
Zo is er het beroemde Nationaal Park Killarney alsook tal van interessante musea. Het is bovendien eenvoudig en goedkoop om van Ierland…
Relax & Travel #MNLK

Er altijd al eens van gedroomd om richting Schotland te trekken?

2 Mins read
Er altijd al eens van gedroomd om richting Schotland te trekken? Dit land dat eigenlijk gewoon een excuus is voor het grootste…
Relax & Travel #MNLK

Net als in Scandinavië zijn er in Schotland ook meer dan genoeg cottages. Wandelaars kunnen hier verblijven als tussenstop van hun trektocht.

1 Mins read
In Schotland vindt je een grote variatie aan cottages: van cottages waar proviand aanwezig is (geen gastheer), tot cottages die op een…