The Online Lifestyle Magazine For Him

Relax & Travel #MNLK

De Stuga: een authentiek verblijf in Zweden

2 Mins read

Zweden is de aangewezen plek voor zowel een rustige als een actieve vakantie. Het weelderig groene land biedt de prachtigste aangezichten, de variëteit in steden en de vrolijke houding van de Zweden. Het is een plek om op te gaan in de heuvelachtige vlakten, de kalme stranden, de overdadig groene bossen en de dynamische meren en rivieren. Ieder seizoen is er anders en er is altijd iets te doen. Maar hoe nu te genieten van al dit moois? Zweden heeft een groot aanbod van campings, bed&breakfasts en hotels. Wil je echter in volle mate van het land genieten, dan biedt de Stuga een weergaloze Zweden-ervaring. Dit zijn houten trekkershutten met een eenvoudige inrichting. Deze huisjes liggen vaak in parken, nabij bossen en meren.

Stuga’s

Stuga’s zijn in parken te vinden, vaak meerdere huisjes bij elkaar. In bepaalde periode zijn er activiteiten die worden georganiseerd rondom een Stuga-verblijf. Deze huisjes staan het dichtst bij de natuur en bieden de uitgelezen mogelijkheid om van het natuurleven te genieten. Zo zijn er misschien op bepaalde tijdstippen wilde dieren waar te nemen door het keukenraam of vogels te horen in het dichte naaldbos nabij. Een Stuga is een authentieke manier om van de landelijke omgeving te genieten en de natuur te ontdekken.

Luieren op de veranda

De houten trekkershutten zijn verzien van servies, bestek, koelkast, kookplaat, matrassen en in sommige gevallen ook verwarming. Ook is er meubilair aanwezig. Vele hutten zijn uitgerust met een veranda, om ‘s ochtends of ‘s avonds lekker te genieten van de frisse natuur. In elk deel van Zweden zijn deze hutjes te vinden. Er zijn vele Stuga’s waarbij er geen stromend water is. Vaak is er dan wel water op een nabije camping. Sommige hutjes zijn net bungalow’s, andere Stuga’s zijn erg basic en sober.

Omgeving

De Stuga is meestal onderdeel van een camping of park. Het kan een bezit zijn van een familie of van een organisatie, vandaar dat er meestal sprake is van een persoonlijke ontvangst bij de receptie. Er zijn veel verschillen tussen de Stuga’s, waardoor ook de tarieven verschillen. Het is het ideale alternatief voor wanneer je geen liefhebber van kamperen in een tent op de camping bent. Om volop van de rijke natuur en cultuur te genieten die Zweden te bieden heeft, is dit typische verblijf wel een echte aanrader.

Leestip -> Nova Scotia: Eldorado voor de natuurliefhebberTips voor romantisch overnachten in Nederland

Related posts
Business & Luxury #MNLKMind & Soul #MNLKSoul #MNLK

Fika: het Zweedse geheim voor meer focus, productiviteit en minder stress!

1 Mins read
Fika? Wat is dat nou weer, hoor ik je zeggen. Het is een simpel doch briljant concept afkomstig van onze productieve buren…