Cars & Tech #MNLK

De Sweptail is de meest exclusieve en duurste Rolls-Royce ter wereld

1 Mins read

Dat is waar autofabrikanten van dromen: een steenrijke ondernemer legt een blanco cheque op tafel en laat zijn individuele droomauto bouwen. Voor Rolls-Royce werd deze droom werkelijkheid: het resultaat is de Sweptail.

YouTube video

Een opvallende radiator, dat heeft de Rolls-Royce Sweptail zeker.

De auto kenmerkt zich door een massieve voorkant, een nieuwe versie van de bekende Pantheon-radiateurgrille. De radiator is groter dan bij elke andere Rolls-Royce en is gefreesd uit massief aluminium dat met de hand is gepolijst tot een hoogglans. De omtrek van de radiator is in geborsteld aluminium gekaderd.

Het lijkt wel een jacht

Het achterste gedeelte doet denken aan race-jachten en voldoet aan de eisen van de klant. Het glasoppervlak bestaat uit een stuk en is het grootste dat ooit in een Rolls is geïnstalleerd.

Ebbenhout in het interieur

Volgens Rolls-Royce is het tweepersoons interieur “minimalistisch”. In gewone taal: de grote oppervlakken zijn gemaakt van gepolijst Macassar ebbenhout en Paldao hout. Zitplaatsen, armleuningen en het dashboard zijn afgewerkt met het fijnste leder. Rolls-Royce onthulde geen details over de handgebouwde motor.

Een handgemaakt titanium horloge

Op het dashboard van de Sweptail is slechts een controller zichtbaar, alle andere schakelaars zijn verborgen. Alleen de klok, die voor het eerst met de hand gemaakt werd, is zichtbaar. De wijzers van de klok zijn gemaakt van titanium, een materiaal dat ook wordt gebruikt voor de wijzerplaatdetails.

YouTube video

De Rolls-Royce heeft nog een verrassing in petto.

Aan beide zijden van de auto achter de deuren van het rijtuig bevindt zich een compartiment met elk een handgemaakte attachékoffer. Beide worden alleen zichtbaar met een druk op de knop. De attachékoffers maken deel uit van een speciaal voor de Sweptail ontwikkelde bagage-set van Rolls-Royce.

De Sweptail is het automotive equivalent van haute couture. Hij is op maat gemaakt om een specifieke klant te plezieren. Ze kwamen naar Rolls-Royce met hun idee, en in een creatief proces werd de auto precies volgens hun wensen ontwikkelt. Ze telden er 15,8 miljoen euro voor neer.

Leestip -> Rolls Royce speelgoedauto (niet goedkoop)
Leestip -> De Lamborghini Kosso