Business & Luxury #MNLKJets & Yachts #MNLK

De Tecnomar for Lamborghini 63 is de Lamborghini speedboot

1 Mins read

In 1963 werd het Italiaanse automerk een fenomeen. Ferruccio Lamborghini fabriceerde met name Lamborghini-tractoren in Italië en Spanje. Nu, tientallen jaren en vele succesvolle prachtauto’s verder, komt het Italiaanse merk met een eigen speedboot.

YouTube video

De Tecnomar for Lamborghini 63 is de Lamborghini speedboot

“Tecnomar for Lamborghini 63”. Dat is de naam van de 19 meter lange speedboot die Lamborghini heeft onthuld. De speedboot heeft twee V12-motoren van 2.000 pk en scheurt met maar liefst 110km per uur over het water. De speedboot is ontwikkeld in samenwerking met The Italian Sea Group. De naam Technomar for Lamborghini refereert naar het geboortejaar van het automerk.

Dit jacht is grotendeels ontworpen door Lamborghini’s Centro Stile. Zij lieten zich inspireren door de eerste hybride straatauto van Lamborghini, de Sian FKP 37. Het interieur komt de hoekige styling van de Lamborghini overal in terug. Herkenbaar aan de strakke lijnen, zeshoekige vormen en Y-motieven. Als klant kun je kiezen uit verschillende interieurmaterialen en -kleuren. Het instrumentenpaneel is tevens gekopieerd van de straatauto’s.

Als basis hebben de bouwers het DNA van de supersnelle hybride Lamborghini Sian FKP 37 genomen. Dat zie je terug in zowel de buitenkant als in het interieur. Ook de modellen Miura en Countach zijn als inspiratiebron gebruikt voor deze speedboot.

4000 pk!

De V12-motoren, van 2.000 pk, zijn ontwikkeld in samenwerking met het vrachtwagenmerk MAN. De Tecnomar for Lamborghini heeft twee van deze motoren. Deze zijn samen goed voor maar liefst 4.000pk en een topsnelheid van 112 kilometer per uur. Voor een jacht met proporties zoals die van Lamborghini is dat ongekend snel. Je kan beide motoren apart van elkaar bedienen. Ze hebben beiden een eigen start- en stopknop.

Voor de bouw is vooral heel veel gebruik gemaakt van koolstofvezel. Hierdoor is het gewicht van de 19 meter lange speedboot slechts 24 ton. Hiermee valt hij in de ultralichte boot classificatie. Lekker snel optrekken dus! De Tecnomar for Lamborghini 63 wordt in verschillende kleuren geleverd, vanaf volgend jaar. Over de prijzen is nog niets bekend.

En check dit filmpje:

YouTube video

Leestip -> Bekijk hier de duurste Lamborghini ter wereld
Leestip -> Informatie over de Sweptail

Related posts
Cars & Tech #MNLK

De consoleboot: voordelen, mogelijkheden & soorten

2 Mins read
De consoleboot is in Nederland onder mannen, zeker van middelbare leeftijd en pensioengerechtigden, de afgelopen jaren steeds meer in trek gekomen. Onder…
Business & Luxury #MNLKJets & Yachts #MNLK

3 fantastische sloepen om deze zomer mee te shinen!

1 Mins read
Zie je jezelf deze zomer ook al dobberen op het water? Maar, een jacht ligt niet meteen binnen de mogelijkheden? Waarom niet…