De top 10 best betaalde beroepen (bruto per uur toegelicht!)

Ben je op zoek naar een leuke baan waarmee je veel geld kan verdienen? Check dan de lijst hieronder met de best betaalde beroepen van Nederland!

De heren van Grandlife.nl zochten uit welke beroepen het best bruto per uur verdienen. Check it out!

  1. Rechercheur – €30,92 per uur

Sporen zoeken en misdrijven oplossen is een serieuze baan, maar het betaald dan ook serieus goed. Een rechercheur krijgt gemiddeld €30,92 per uur betaald. Als rechercheur ben je veel bezig met het leggen van contacten en het opzoeken van informatie om misdrijven te voorkomen of op te lossen. Wanneer je rechercheur wilt worden, moet je hiervoor een goed gevoel hebben. Het vraagt veel kennis en ervaring. Het is niet zo dat je gemakkelijk rechercheur wordt, vandaar dat je voor dit beroep ook een hoog salaris krijgt.

  1. Notaris – €31,60 per uur

Ook een beroep als notaris behoort tot het lijstje bestbetaalde banen van Nederland. Een notaris ontvangt maar liefst €31,60 per uur. Hiervoor moet je vooraf wel jaren studeren voordat je een bekwame notaris wordt. Het goede salaris ontvang je als notaris niet voor niks, aangezien je ook een hoop risico’s en verantwoordelijkheid moet dragen. Dit weegt allemaal mee bij een beroep met een hoog inkomen.

  1. Zeeschip kapitein – €33,45

Je gelooft het of niet, een kapitein van een zeeschip behoort tot de bestbetaalde banen. Een zeeschip kapitein ontvangt gemiddeld €33,45 per uur. Het besturen van een zeeschip klinkt dan ook makkelijker gezegd dan gedaan. Ongeacht het hoge inkomen van een functie als kapitein, er wordt veel verwacht van deze belangrijk functie. Een Kapitein van een zeeschip is verantwoordelijk voor zaken zoals de navigatie, personeelsbeleid, zeewaardigheid, vracht en certificaten. Zo’n grote verantwoordelijkheid is in ieder geval niet voor iedereen weggelegd.

  1. HR-directeur – €34,66

Het loon van een HR-directeur stijgt ieder jaar weer. Tot vandaag is het uitgegroeid tot een van de best betaalde beroepen van Nederland! Een HR-directeur verdient gemiddeld per uur €34,66 en eindigt daarom op plaats 6. Als HR-directeur heb je een grote verantwoordelijkheid voor het personeel van een bedrijf en vorm je de schakel tussen het bestuur en de werknemers. De HR-directeur moet ervoor zorgen dat de arbeidsrelaties goed blijven en de organisatiedoelstellingen worden behaald. Dat vraagt een grote verantwoordelijkheid.

  1. Commercieel directeur – €35,01

Een commercieel directeur kan niet uit het bestbetaalde banen lijstje ontbreken met een uurtarief van maar liefst €35,01! Als commercieel directeur heb je de leiding over een grote afdeling en dus veel verantwoordelijkheden. Een commercieel directeur moet goed kunnen inspelen op de wensen en behoeften van de klant, de markt tot in detail kennen en de cijfers goed controleren. Een commercieel directeur zet bijvoorbeeld betaalde enquêtes uit, om zo de wensen van de klant te achterhalen.

Je moet daarom als Commercieel veel kennis hebben, doorzettingsvermogen tonen en verantwoordelijkheid kunnen nemen. Vanwege deze 3 factoren is een baan als Commercieel directeur een beroep met een hoog inkomen.

  1. Bedrijfseconoom – €37,52 per uur

Een bedrijfseconoom behoort met een uurtarief van €37,52 tot de beste betaalde banen op plaats 5. Een bedrijfseconoom houdt zich bezig met de financiële en economische bedrijfsvoering. Dat vraagt speciale vaardigheden, zoals een groot analytisch denkvermogen, initiatiefrijk brein en goed kunnen samenwerken. Herken jij je in deze omschrijving en wil je een beroep met een hoog inkomen? Pak je studentenleven op, schrijf je in voor bedrijfseconomie en verdien veel geld.

  1. Bedrijfsdirecteur – €40,40

Een bedrijfsdirecteur, ook wel bedrijfsleider genoemd, staat op nummer 4 van de best betaalde banen met een gemiddeld uurtarief van maar liefst €40,40! Zo’n salaris krijg je dan ook niet zomaar, want je begeleid heel veel personeel. Als je bedrijfsdirecteur wilt worden, moet je vooraf veel leren en ook veel verantwoordelijkheid durven te nemen. Dit is niet voor iedereen weggelegd.

  1. Advocaat – €43,50

Als je advocaat wilt worden, moet je vooraf eerst veel rechten studeren. Als advocaat kan je behoorlijk veel geld verdienen, namelijk gemiddeld €43,50. Het probleem is alleen dat advocaat worden niet heel makkelijk is. Je moet vele juridische praktijken studeren. Als advocaat kan het ook gebeuren dat je mensen moet verdedigen die iets slechts hebben gedaan. Je hebt dus een behoorlijk dikke huid nodig wil je advocaat worden.

  1. Piloot €50,21

Een piloot behoort op plaats 2 best betaalde beroepen. Een piloot verdient gemiddeld per uur €50,21. Als piloot moet je veel verantwoordelijkheid op je nemen aangezien je met mensenlevens speelt, vandaar ook het hoge inkomen. Als piloot werk je niet 40 uur per week, ondanks er lange vluchten op de agenda kunnen staan. Een piloot moet namelijk pauzes maken tussen vluchten en meerdere nachten wachten. Ondanks dat, krijgt een piloot behoorlijk goed betaald.

  1. Medisch specialist – €60,64

Een medisch specialist verdient het meeste geld uit deze top 10, met maar liefst €60,64 per uur. Een medisch specialist wordt je ook niet zomaar. Als medisch specialist moet je werken in de chirurgie, oogheelkunde, psychiatrie, gynaecologie of urologie. Een medisch specialist is zeer bekwaam binnen zijn specialisme en daarvoor moet men vele jaren leren.

Vond je deze top 10 interessant? Bekijk graag meer Top 10 lijstjes op DailyBase.nl > >