Drinks & Food #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Duurste koffie ter wereld

1 Mins read

Ben jij er ’s morgens ook nog niet helemaal, tot je de eerste dosis cafeïne van de dag binnen hebt? Dan ben je niet de enige. Zo’n tachtig procent van de Nederlanders drinkt regelmatig een bakkie pleur. Uit de cafètiere, percolator of mokkapot, gezet met exclusieve Braziliaanse bonen of gewoon een pak filterkoffie; iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren. Mocht je een keer echt iets bijzonders willen proberen, dan moet je wel diep in de buidel tasten. Lees in dit artikel informatie over de duurste koffie ter wereld.

Top 3 duurste koffie ter wereld

1. Kopi Luwak

Een luwak is een soort civetkat en het is dit beestje dat verantwoordelijk is voor de hoge prijs van deze Aziatische koffie. Je betaalt al snel 160 dollar per pond. De rode koffiebessen worden gegeten door de luwak en komen er vervolgens via de natuurlijke weg weer uit. Het vruchtvlees is dan al verteerd en de pitten worden, na een grondige schoonmaakbeurt natuurlijk, licht geroosterd. Dit zou een unieke smaakbeleving moeten opleveren.

Overigens schijnen de civetkatachtigen niets van de opbrengst van deze dure koffie terug te zien en onder abominabele omstandigheden gehouden te worden. Misschien is het maar beter om het geld in je zak te houden dus.

Kopi Luwak

Civetkat – Kopi Luwak

2. Finca El Injerto

Aan deze dure koffie komen geen beestjes te pas. Nee, het is de zeldzame boon die de prijs van dit zwarte goud opdrijft. In Guatemala groeien hele klein boontjes die een speciale behandeling ondergaan. Eenmaal gewassen en tweemaal gebroken leveren ze een unieke koffie op die zo’n 500 dollar per pond kost.

3. Black Ivory

De duurste koffie ter wereld is Black Ivory. Bij het koffiehuis om de hoek zal je deze koffiesoort niet vinden, maar in Antwerpen kun je bij Texas Coffee voor ‘slechts’ 60 euro een kopje nuttigen. Ook aan deze koffie komen weer uitwerpselen te pas. Ditmaal van de olifant. Dieren die gered zijn van stropers voorzien nu in hun eigen levensonderhoud door alleen maar te poepen. In de olifantenmaag worden de enzymen van de zeldzame koffiebonen afgebroken, wat zorgt voor een robuuste smaak. Goede koffie wordt overigens altijd gemaakt van lekker zacht water, bijvoorbeeld door middel van waterontharders.

-> Koffie drink je natuurlijk uit je eigen mok!

Related posts
More #MNLK

Tips voor het ontkalken van het koffiezetapparaat

2 Mins read
Ah, lekker een kop koffie om de dag mee te beginnen. Althans, dat is de bedoeling. De laatste tijd lijkt de koffie…
Drinks & Food #MNLK

Wat je koffiekeuze zegt over jezelf

2 Mins read
Kies jij voor een dubbele espresso, een flat white, een cappuccino of toch gewoon filterkoffie? Dan wil dit wel iets over jou…
Drinks & Food #MNLK

De voordelen van koffiecups

2 Mins read
Misschien sta je er nooit echt bij stil, maar de manier waarop je je koffie bewaart heeft veel invloed op hoe je…