The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

De ultieme sportwagen voor de zomer

3 Mins read

Het weer begint weer beter te worden en voor veel mensen is dat een reden om er lekker op uit te trekken. Ook al is het nu wat lastig om een vakantie naar het buitenland te plannen, is het in Nederland ook lekker aan het zonnen en zitten veel mensen graag aan het strand. En wat is nou een leukere manier om naar het strand te gaan, dan in een vette auto met een open dak, zodat je optimaal van de zon kunt genieten en tegelijkertijd een zacht zomerbriesje kunt voelen. En dat allemaal onder het geluid van een sport motor waar mensen op straat nogal van op zullen kijken! Welke auto’s zijn nou het meest geschikt voor dit soort uitjes? Dat vertellen we graag aan je.

Dit zijn de dikste sportwagens voor de zomer volgens MNLK

Chevrolet Corvette

De Chevrolet Corvette is een prachtige, klassieke auto met een elegant uiterlijk, maar tegelijkertijd geweldige sportieve prestaties. En bovendien, de reden waarom hij in dit lijstje staat, een open dak. In de zomer is dit een van de fijnste auto’s om in te rijden. Het open dak zorgt voor een luchtige en verfrissende rit, wat goed is om af te wisselen met het zonnetje dat recht op je gezicht schijnt. Neem dus vooral je zonnebril mee, rijd langs luxe strand boulevards en maak indruk op iedereen die langs loopt. Met het brullende geluid van de motor trek je de aandacht echt naar je toe, en rijden in een wagen als deze is voor veel mannen een echte droom.

Mazda MX-5 Miata

Deze Mazda MX-5 Miata is een ongebruikelijke auto. Het is een mooie, klassieke auto met een bijzondere vorm – De stoelen zitten bijna helemaal achterin de auto en er is daardoor dus maar plek voor 2 personen. Voor die twee personen is er echter wel een hele leuke rij ervaring weggelegd. Het dak kan helemaal open en de auto rijdt zo fijn als je maar tegen gaat komen op deze prijsklasse. Voor mensen die aan een budget zitten, maar toch graag een cabriolet willen met sportprestaties, is de Mazda MX5 Miata een onmisbare optie. Met deze wagen maak je indruk op anderen, maar kun je ook jezelf prima vermaken op lange road trips naar warme landen. Of gewoon de Nederlandse stranden natuurlijk!

Porsche 911

De 911 van Porsche is misschien wel één van de bekendste auto klassen ooit gemaakt. Het design is zo iconisch als maar kan, en veel mannen durven er alleen maar van te dromen om in zo’n vette auto te kunnen rijden. Het is even sparen, maar dan heb je ook wat!

Audi A5

De A5 van Audi is een ideale auto als je tegelijkertijd professioneel en deftig wil overkomen, maar ook in de zomer een verfrissende autorit wilt beleven met een open dak. Als het dak dicht is lijkt deze wagen eigenlijk net op een normale, zakelijke Audi auto. Maar met een open dak verandert het ineens in een toffe wagen met goede prestaties en een sportieve look. Met deze auto hoef je dus nooit voor je je garage in stapt te kiezen wat voor stijl je vandaag wilt hanteren; de Audi A5 convertible doet het allemaal tegelijk. Hoe vet is deze auto?

Mercedes-Benz E-Class

Dan het onmisbare merk in wat voor toplijstje dan ook als het om auto’s gaat. Mercedes is een geweldig merk dat in elke autoklasse uitblinkt. Zo ook in convertibles en cabriolets. De E-class is populair bij Mercedes fans, met als voornaamste reden dat de auto’s een geweldige mix zijn van luxe en efficiëntie. Ook voor de E-Class van Mercedes Benz geldt dat de auto zowel heel luxe en zakelijk over komt als het dak dicht is, maar met een open dak verandert dat in een stoere, veel meer relaxte uitvoering. En dat allemaal in 1 auto, die niet eens zo gek veel kost!

Welke van deze wagens vindt jij het tofst? Zou jij in de aankomende zomer ook zo graag in een cabriolet willen rijden, of heb jij liever gewoon een normale auto met de airconditioning op het hoogste standje? Laat dat weten in de reacties!

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: De dikste auto’s op de Nederlandse wegen
Lees ook: Vetpompen of automatische smeertechniek