The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

De verschillende wereldrecords push-ups

1 Mins read

Je kent hem wel: de push-up. Of je nu aan krachttraining doet, een andere sport beoefend of helemaal niet van sporten houdt, de push-up staat bij vrijwel iedereen bekend. Het is een krachttrainingsoefening waarmee je je fitheid goed kunt tonen. Beschouw jij jezelf fit en goed in push-ups? Dit zijn de push-up wereldrecords. Uitdaging waard?

Wereldrecords push-ups

De meeste push-ups per minuut

Op Wikipedia vermeldt de Kroaat Krunoslav Budiselic als een Guinness wereld recordhouder met 140 push-ups in één minuut . Glen Tenove beweert echter het Guinness Wereldrecord voor de meeste push-ups in één minuut te hebben met 152. Op de website van recordhouders.org staat dat er recordclaims tot 199 push-ups in één minuut zijn gemaakt, maar die records werden gedaan zonder een jury of officiële instantie.

De meeste push-ups achter elkaar

Het wereldrecord voor het grootste aantal non-stop push-ups is 10.507. Dit werd neergezet in oktober 1980 door Minoru Yoshida uit Japan. Hiermee verbrak hij het vorige record van 7.650 neergezet door Henry C. Marshal (VS) uit 1977. Enige tijd na dit record stopte Guinness met het opnemen van non-stop push-up-records waarin geen rusttijden zijn toegestaan. In plaats daarvan begon Guinness met het opnemen van de meeste push-ups binnen 24 uur met zoveel rustperiodes als ze wilden.

Push-up test in een uur

In het Guinness Book of Records wordt Carlton Williams uit Wales als recordhouder meeste push-ups in een uur vermeldt. Hij deed in op 25 juli 2015 2.220 push-ups in een uur. Er worden meerdere claims op dit record gedaan, maar die werden allen zonder jury gedaan en met gebruik van verschillende push-up technieken.

Meeste push-ups in 24 uur

Zie je het jezelf al doen? Een etmaal lang push-ups doen? Oké je mag rustperiodes houden, maar om het record te halen zal je toch flink je best moeten doen. Het record staat namelijk op 46.001 push-ups in 24 uur! Dit record werd neergezet door Charles Servizio ui de VS. Hij deed dit op 24 en 25 april 1993. Hij had er zelfs meer kunnen halen, want hij stopte na 21 uur en 21 minuten. Dan praten we over gemiddeld 36 push-ups per minuut. Klaar voor de uitdaging?

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Een home workout schema voor vrouwen

1 Mins read
Wil je je conditie als vrouw gemakkelijk thuis opkrikken? Dan heb je geluk! Er bestaan immers heel wat oefeningen die je zelf…
Sport & Lifestyle #MNLK

Zo train je thuis je biceps zonder gewichten

1 Mins read
Een van de meest getrainde spiergroepen bij mannen zijn de armen en dan met name de biceps. Een paar goed gevormde biceps…
Sport & Lifestyle #MNLK

De beste workout oefeningen voor buiten

1 Mins read
Wil jij ook genieten van de buitenlucht maar weet je niet zo goed wat voor oefeningen je kunt doen? Speciaal voor jou…