The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

De vijf beste films met Al Pacino volgens onze redactie

2 Mins read

Wie Al Pacino niet kent heeft óf onder een steen geleefd óf kijkt nooit een film. Deze Amerikaanse acteur speelde tot nu toe in meer dan vijftig films, diverse toneelstukken en nam zelf een aantal keer plaats op de regisseursstoel. Op 25 april 1940 werd Alfredo James “Al” Pacino geboren in New York. Hij wist al op jonge leeftijd dat hij wilde acteren en ging daarom naar de High School of Performing Arts. Maar de andere ‘reguliere’ vakken die hier gegeven worden interesseren hem niets en daarom hangt hij op 17-jarige leeftijd zijn schooltas aan de wilgen. Na allerhande baantjes aangenomen te hebben om maar rond te kunnen komen, heeft hij eindelijk genoeg geld bij elkaar gespaard om acteerlessen te kunnen volgen. And the rest is history, zoals ze in het Engels zo mooi zeggen. We zetten de (volgens ons) vijf beste films met dit acteerkanon voor je op een rijtje.

5 films met Al Pacino

1. The Godfather trilogy

Oké, dit zijn drie films, maar we tellen ze toch als één. Deze Amerikaanse speelfilm uit 1972, geregisseerd door Francis Ford Coppola, gaat over Vito Corleone, de ‘capo’ van een maffiafamilie. De rol van Michael Corleone in The Godfather betekent de definitieve doorbraak van Pacino op het witte doek.

2. Heat

De spanning tussen meesterdief Neil McCauley (een rol van die andere superacteur Robert de Niro) en rechercheur Vincent Hanna (Al Pacino) is gedurende de hele film om te snijden. Zal het McCauley lukken om zijn grootste klus ooit te voltooien of wordt hij voor die tijd ingerekend door rechercheur Hanna?

3. Scent of a woman

De enige rol waarvoor Pacino ooit een Academy Award ontving, was die van de enigszins verbitterde, blinde oud-kolonel Frank Slade, die samen met zijn tijdelijke oppas Charlie Simms (Chris O’Donnell) een bijzondere dag beleefd in New York.

4. Scarface

Leden van de Bond tegen vloeken kunnen deze film beter overslaan, want het woord ‘fuck’ wordt meer dan tweehonderd keer gebruikt. Al Pacino speelt Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die steeds dieper in het cocaïne-circuit van Florida verstrikt raakt.

5. Insomnia

In deze beklemmende film, geregisseerd door Christopher Nolan (onder andere Memento, Inception), speelt Pacino politiedetective Will Dormer, die in een gehucht in Alaska de moord op een tienermeisje onderzoekt.

Check ook -> De beste films van Meryl Streep volgens MNLK & 5 films van Dustin Hoffman die je gezien moet hebben