The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

De voordelen van de iPhone 12 Mini ten opzichte van de andere modellen 

2 Mins read

Ben je op zoek naar een nieuwe mobiele telefoon? Wellicht is de iPhone 12 Mini een toestel welke aansluit op jouw wensen! Zoals de naam van het toestel al doet vermoeden, is dit het kleinere broertje van de iPhone 12. Het toestel werd samen met het basismodel en de iPhone 12 Pro geïntroduceerd halverwege oktober 2020. Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de iPhone 12 Mini en de andere toestellen van Apple? In dit artikel proberen we je antwoord te geven op deze vraag. 

Verschil in formaat tussen de toestellen

Het belangrijkste verschil tussen de iPhone 12 Mini en de andere toestellen van Apple zit in het formaat hiervan. De iPhone 12 Mini is veel compacter en daarmee een zeer handzaam toestel! Het model is een kleine 1.5 centimeter korter dan de iPhone 12 en daarbij circa 7 millimeter smaller. Ideaal, wanneer je het toestel voornamelijk gebruikt om te bellen en chatten. Voor het bekijken van films en series is het formaat van de iPhone 12 mogelijk geschikter. 

Wie denkt dat een hoesje voor de eveneens relatief kleine iPhone 5s en iPhone SE gebruikt kan worden als hoesje voor de iPhone 12 Mini heeft het mis. De iPhone 12 Mini is namelijk groter dan deze modellen. 

Prijs van de iPhone 12 Mini ligt lager

Een andere reden om voor de iPhone 12 Mini te kiezen kan de prijs van het toestel zijn. De prijs ligt circa 100 euro lager, dan die van de iPhone 12. Kies je voor een abonnement bij je telefoon, dan profiteer je van lagere maandlasten. Je hoeft immers minder af te lossen per maand!

Verschil in batterijduur met de iPhone 12

Waar het verschil in formaat en prijs als voordeel gezien kan worden, geldt dat niet voor het verschil in de batterijduur tussen de iPhone 12 Mini en de iPhone 12. Het kleine model heeft een compacter model batterij, waardoor deze eerder zal moeten worden opgeladen. Waar je op de iPhone 12 circa 17 à 18 uur aan films kunt bekijken, geldt voor de iPhone 12 Mini dat dit tussen de 14 en 15 uur kan. Luister je graag muziek? In dat geval is het verschil nog groter. Op de iPhone 12 Mini luister je zo’n 50 uur achter elkaar door, terwijl je dit op de iPhone 12 maar liefst 65 uur doet. 

Wil je meer weten over de iPhone 12 Mini? Op deze website vind je alle specificaties. Je kunt het toestel al enige tijd bij de verschillende Nederlandse providers bestellen. 

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Uitleg: Het aansluiten van een Chromecast