The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

De voordelen van de tankpas

2 Mins read

Als jij ook jouw meer controle wilt over met name de brandstofkosten, dan doe je er verstandig aan om voor een tankpas te kiezen. Behalve dat er sprake is van gemak, kan het je ook nog eens behoorlijk wat geld besparen. Lees hier meer over de voordelen van een tankpas.

Met een tankpas heb je geen financiële verrassingen achteraf!

Zeker ook als je veel kilometers maakt op zakelijk gebied en om de brandstofkosten enigszins te sparen is het zeer verstandig een tankpas aan te schaffen. Wat betreft deze pas heb je best veel te kiezen. Het is het meest verstandig te kiezen voor een tankpas waarmee je bij elk tankstation in ons land terecht kunt. Kies je voor een pas, dan krijg je niet te maken met financiële verrassingen achteraf. Behalve dat je kunt kiezen voor tankpassen waarmee je overal in ons land kunt gaan tanken, zijn er eveneens passen beschikbaar waarmee je in het buitenland prima uit de voeten kunt. De meeste tankpassen zijn ook prima te gebruiken bij onbemande tankstations overigens.

Even doorrijden naar een nog goedkoper tankstation

Kies je voor een tankpas, dan kun je in vrijwel alle gevallen een speciale app downloaden. Via de app kun je altijd precies de actuele brandstofprijzen zien en zie je ook meteen de goedkoopste tankstations bij jou in de buurt en waar jij je op dat moment bevindt. Op die manier kun je behoorlijk wat kosten besparen. Via de app weet je al snel of het de moeite waard is om nog even door te rijden naar een goedkoper tankstation.

Tanken met een pas is erg eenvoudig

Betalen met een tankpas is erg eenvoudig. Je haalt de betaalstrip van de pas simpelweg door de automaat. Vervolgens wordt gevraagd naar de kilometerstand en voer jij jouw eigen pincode in. Vervolgens ga je tanken en vervolg jij jouw reis. Kies je voor een tankpas dan krijg je elke maand een verzamelfactuur met de gemaakte reiskosten. De leverancier van de tankpas schiet het te betalen bedrag voor de brandstof eerst voor. Dit bedrag wordt elke maand teruggehaald via automatische incasso. Zo heb je daar verder geen omkijken meer naar.

Breder inzetbaar dan alleen voor tanken

Vaak kun je de tankpas breder inzetten dan alleen voor het tanken. Zo zijn er pasjes beschikbaar waarmee je ook in het buitenland kunt tanken, kun je met bepaalde passen ook betalen voor parkeren en voor de wasstraat. Ook voor de aankoop van bepaalde autovloeistoffen kun je gebruik maken van de tankpas. Je kunt dus vaak veel meer met de pas dan alleen maar tanken. Nog een voordeel is dat je nu geen gedoe meer hebt met allerlei bonnetjes, je een overzichtelijke factuur krijgt en er dus ook niets meer mis kan gaan met de BTW aangifte. En zo zijn er dus voldoende redenen te bedenken waarom ook jij zou moeten kiezen voor een tankpas. Dat Is wel zo gemakkelijk en het bespaart je geld en een hoop gedoe. Logisch dus dat jij ook kiest voor een tankpas!

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Hoe gewoon is een Ford Transit Custom occasion?