More #MNLK

De voordelen van een compacte auto

2 Mins read

Ben jij je aan het oriënteren op een nieuwe auto? De keuze is reuze anno 2022 en dat kan ervoor zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom delen we in dit blog de voordelen van een compacte auto.

Compacte luxe

Waar luxe en moderne technologie vroeger vooral geassocieerd werd met de grote SUV’s is dat anno 2022 niet meer het geval. Steeds meer bekende automerken investeren in compacte auto’s met als resultaat dat de compacte stadsauto voorzien is van alle faciliteiten die jij als automobilist kunt willen. Een compacte auto staat dus niet langer voor degelijkheid, maar ook voor luxe en comfort.

Altijd plek

De steden en dorpen in Nederland zijn niet gebouwd op auto’s. In de praktijk betekent dit dat het vechten is om een parkeerplek in smalle straten. Met een compacte auto is dit geen enkel probleem. Door de kleine draaicirkel kun je gemakkelijk fileparkeren, ook op plekken waar een SUV niet zou passen. Een compacte auto parkeer je ook gemakkelijk als tweede auto op je oprit.

Lagere lasten

De hoge benzineprijzen bezorgen iedereen kopzorgen bij de pomp. Een volle tank is inmiddels een aardige investering, dan is het wel zo prettig om een compacte, zuinige auto te rijden. Een compacte auto houdt de benzineprijzen betaalbaar en is daarnaast laag in wegenbelasting. Dus de maandelijkse kosten zijn ook behapbaar bij een compacte auto.

Een auto leasen

Een compacte auto is ook een ideale auto om te leasen. Door zijn kleine formaat is het een betaalbare leaseauto. Om het extra voordelig te maken, kun je ook kiezen om een gebruikte occasion te leasen. Deze jonge occasions zijn vaak 2 tot 4 jaar oud en hebben een lage kilometerstand. Een compacte occasion is een van de goedkoopste categorieën om te leasen en biedt je de mogelijkheid om een moderne auto te rijden voor een laag, vast maandbedrag. Je hoeft alleen nog maar de benzine bij te betalen. Een gebruikte occasion kun je leasen via Private lease used. Zij hebben autodealers door het hele land en zo kun jij dus razendsnel jouw nieuwe compacte auto rijden.

Nieuwe trend

De grote automerken hebben de trend al opgepikt en steeds meer particulieren zien ook de voordelen van een compacte auto. De aantrekkelijke prijs, de wendbaarheid en flexibiliteit en toch alle luxe die je nodig hebt. Dit maken de compacte auto tot een ideale auto. Kies jij er ook voor?

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Hoe kun je zelf de verkeersveiligheid verbeteren?

Related posts
Cars & Tech #MNLK

Leasen van een voertuig; de ins en outs van verschillende voertuigen

2 Mins read
Het leasen van een voertuig is over de jaren heen steeds populairder geworden. De keuze wint het steeds vaker van het volledig…
Cars & Tech #MNLK

Privé een auto leasen? 5 zaken om rekening mee te houden

2 Mins read
Wie denkt dat leasen alleen voor de zakelijke markt is, heeft het mis. Ook als particulier kun je namelijk een auto leasen….
Cars & Tech #MNLK

Shortlease; een auto leasen zonder er langdurig aan vast te zitten

2 Mins read
Je hebt momenten dat je een auto nodig hebt voor een bepaalde tijd. Je kunt natuurlijk een auto huren, maar als het…