The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

De voordelen van een goede boxspring

2 Mins read

Ben jij benieuwd wat voordelen zijn van een goede boxspring kopen? Iedereen wil graag een fijne nachtrust hebben om de volgende dag weer voldoende energie te hebben. Een goed bed draagt hieraan bij. Wij vertellen je wat een boxspring precies is en welke voordelen deze bedden met zich meebrengen. Lees snel verder voor meer informatie.

Een boxspring, wat is dat precies?

Een boxspring, wat is dat eigenlijk? Een boxspring is een houten of metalen bak met daarin tevens een frame van metaal of hout. Het bed is voorzien van poten, heeft een bedbodem van springveren en de kern bestaat uit pocketveren. Het bed heeft een luxe uitstraling, mede doordat deze over een groot hoofdbord beschikt. Ook is de boxspring vaak bekleed met mooi stoffen materiaal. Boxsprings zijn zeer comfortabel. Een goed hoofdkussen kopen zorgt ervoor dat je nog meer comfort ervaart in een boxspring. Boxsprings staan bekend om de volgende voordelen:

Luxe uitstraling

Je kunt boxsprings veel in hotels terugvinden vanwege hun luxe uitstraling. Boxsprings zijn vaak gekleed met luxe textiel en bieden vele mogelijkheden. De luxe uitstraling van boxsprings maakt dit bed tot zeer geliefd in hotels en vele woningen.

Duurzaam

Een boxspring is ook duurzaam. Omdat er minder druk op het matras is, zal het bed minder snel kapot gaan of slijtage optreden aan het bed. Hierdoor gaat het bed langer mee dan een doorsnee bed. Wel moet je niet vergeten het matras om de 10 jaar te vervangen.

Boxspring kopen

Betere geventileerd

Een boxspring is doorgaans beter geventileerd. Dit komt omdat het matras vooral uit veren bestaat die veel open ruimtes ertussen hebben. Deze open ruimtes zorgen ervoor dat het matras optimaal kan ventileren. Het is erg belangrijk dat een bed goed kan ventileren, omdat veel mensen tijdens het slapen zweten. Goede ventilatie zorgt ervoor dat het matras langer fris zal blijven. Bij normale bedden zal je al snel vochtplekken in het matras kunnen zien, maar bij een boxspring zal dit minder snel het geval zijn.

Een hogere instap

Wat ook fijn is aan een boxspring, is dat deze een hogere instap heeft. Zo heeft de boxspring een hogere instaphoogte dan normale bedden. Je kunt hierdoor vrij eenvoudig in en uit bed gaan. Wel raden we altijd aan de instaphoogte die voor jou het beste is te laten opmeten door een specialist, zodat je straks de beste boxspring aanschaft.

Maak jij ook de keuze voor de vele voordelen van de boxspring?

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: