The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

De voordelen van houten jaloezieën

2 Mins read

Tegenwoordig is er erg veel keuze als het gaat om raamdecoratie. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor vouwgordijnen of rolgordijnen. Heb je hier al naar gekeken maar is dit niks voor bij jou in huis? Kijk dan eens naar houten jaloezieën. In deze blog worden de voordelen van houten jaloezieën benoemd en waarom dit een goede keuze is.

Veel mogelijkheden

Houten jaloezieën zijn te krijgen in veel verschillende varianten. Vaak wordt gekozen voor een houten jaloezie die glad en effen is afgelakt. Als je wilt gaan voor een natuurlijkere uitstaling kun je gaan voor een lamel waarbij je de houtnerf kunt zien. Naast de afwerking zijn er verschillende breedtes van de lamellen waar je uit kan kiezen. Als je veel daglicht in huis wilt, ga dan voor de lamellen van 65mm breed. De lamellen staan hierbij verder van elkaar af waardoor er veel licht door kan komen. De kleur van je houten jaloezieën is erg belangrijk. De kleur bepaalt namelijk voor een groot deel de uitstraling van de jaloezieën. Als het gaat om kleur zijn er erg veel verschillende opties, je kan gaan voor zwart of wit maar ook voor een natuurlijke eiken kleur.

Lichtinval zelf regelen

Doordat je bij houten jaloezieën de lamellen open kunt zetten op verschillende manieren, kan je zelf de lichtinval in huis bepalen. Door de lamellen te kantelen zorg je er ook voor dat mensen niet makkelijk naar binnen kunnen kijken. Het zorgt dus ook voor een stukje privacy. Hoe breder je lamellen, hoe meer lichtinval je hebt. De houten jaloezieën zijn ideaal als je last hebt van de zon die naar binnen schijnt, kantel de lamellen een beetje en het is opgelost. 

Isolatie

Houten jaloezieën hebben naast dat ze mooi zijn in het interieur nog een andere functie. Ze zijn namelijk isolerend. In de zomer wordt de warmte buiten gehouden en in de winter wordt de warmte binnen gehouden. De warmte die verdwijnt op het moment dat je niks voor de ramen hebt wordt tegen gehouden op het moment dat je de houten jaloezieën sluit. Dit is 20 tot 30% aan warmte. Als je wel lichtinval wilt kun je de jaloezieën een beetje kantelen, hierdoor zal alsnog de warmte in huis blijven. De houten jaloezieën zijn dus ook nog eens goed voor de hoogte van je energierekening. Naast de warmte die binnen blijft, geven de houten jaloezieën zelf ook een warme uitstraling. Je haalt hiermee dus op verschillende manieren de warmte in huis. 

Naast deze voordelen passen de houten jaloezieën in elk interieur, zo hoef je je geen zorgen te maken of het wel past bij jou in huis. Bij https://www.raamdecoratie.com/ hebben ze veel verschillende soorten houten jaloezieën op maat voor bij jou in huis.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: