Drinks & Food #MNLK

De voordelen van koffiecups

2 Mins read

Misschien sta je er nooit echt bij stil, maar de manier waarop je je koffie bewaart heeft veel invloed op hoe je kopje koffie uiteindelijk zal smaken. Veel mensen kiezen daarom voor koffiecups. Door de luchtdichte verpakking blijven ze lang smaakvol. We zetten de voordelen van koffiecups op een rijtje.

Gemakkelijk in gebruik

Een groot voordeel van koffiecups, ten opzichte van andere koffiesoorten, is dat het gemakkelijk te gebruiken is. Tenminste: wanneer je over de juiste koffiemachine beschikt. Wanneer je ’s ochtends wakker wordt hoef je alleen nog maar een cupje in het apparaat te doen en op het knopje te drukken. Voilà, een kop dampende koffie. Na gebruik kan je de koffiecups ook gemakkelijk weggooien, waardoor je geen gedoe hebt met filterzakjes of rondslingerende koffiebonen.

Koffie

Verschillende melanges

Bij koffiecups kan je kiezen uit een heel assortiment van verschillende smaken. Hierbij kan je denken aan koffie met een nootachtige ondertoon of met subtiele zoetheid van fruit. Bij cups ben je niet overgeleverd aan één optie, maar kan je juist kiezen uit een variatie aan smaken. Een subtiele smaakmaker maakt elk kopje toch net even wat anders. Een merk als L Or Nespresso heeft bijvoorbeeld een proefpakket met allerlei smaken. Deze bestaat onder andere uit Lungo Intense, Lungo Profondo of Lungo Classico. Of probeer eens een kennismakingspakket van grand maestro italiano. Wie weet ontdek je wel je nieuwe favoriete blend!

Lang houdbaar

Het werd al even besproken, maar de lange houdbaarheid is een groot voordeel van koffiecups. Een belangrijke factor om koffie zo lang mogelijk goed te houden, is zuurstof. Je wilt dat de koffie hier niet of zo min mogelijk aan wordt blootgesteld. Om die reden wordt  de koffie per portie in cupjes verpakt. Deze verpakking is luchtdicht, er komt dus geen zuurstof bij. Daarnaast is de verpakking ook volledig ondoorschijnend, waardoor er ook geen licht bij kan komen. Deze luchtdichte verpakking zorgt er tevens voor dat de smaak goed bewaard blijft.

Juiste hoeveelheid

Een groot gevaar van filterkoffie is dat er algauw te veel koffie wordt gezet. Soms overschat je namelijk hoeveel koffie iedereen drinkt en gebruik je onnodig water en koffie. Of het tegenovergestelde gebeurt: je hebt nét te weinig waardoor je weer een volle pot moet zetten. Met koffiecups heb je precies de juiste hoeveelheid: niet te sterk, niet te slap. Je loopt dus niet het risico dat je per ongeluk een te sterke bak hebt gezet die te bitter is. En wil iemand nog een portie? Dan heb je dat met een druk op de knop geregeld. Wel zo makkelijk!

Leestip -> 5 manieren om koffie te maken
Leestip -> Duurste koffie ter wereld

Related posts
More #MNLK

Tips voor het ontkalken van het koffiezetapparaat

2 Mins read
Ah, lekker een kop koffie om de dag mee te beginnen. Althans, dat is de bedoeling. De laatste tijd lijkt de koffie…
Drinks & Food #MNLK

Wat je koffiekeuze zegt over jezelf

2 Mins read
Kies jij voor een dubbele espresso, een flat white, een cappuccino of toch gewoon filterkoffie? Dan wil dit wel iets over jou…
Business & Luxury #MNLKDrinks & Food #MNLK

Duurste espressomachine ter wereld is....

1 Mins read
De zoektocht naar het perfecte kopje koffie is er één die al menig barista slapeloze nachten heeft bezorgt. Als energieshot in de…