Relax & Travel #MNLK

Denk je aan New York, dan denk je direct aan het Vrijheidsbeeld

1 Mins read

Of misschien wel beter bekend als Statue of Liberty. In 1884 werd deze dame, door de inwoners van Frankrijk, aan de Amerikanen geschonken. De aanleiding was de viering van de honderdste verjaardag van de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten, en als teken van vriendschap. De Franse Gustav Eiffel heeft dit wereldberoemde, statige beeld ontworpen. In Parijs is er negen jaar gewerkt aan het Vrijheidsbeeld voordat het, in 350 stukken, naar Amerika werd verscheept. Uiteindelijk stond het beeld in 1886, daar waar het inmiddels al meer dan 130 jaar staat. Sinds 1984 staat het Vrijheidsbeeld op de Werelderfgoedlijst.

De toorts van het Vrijheidsbeeld

De toorts in de rechterhand van het beeld staat symbool voor de “verlichting”. In haar linkerhand heeft zij de onafhankelijkheidsverklaring vast. Hier staat op: JULY IV MDCCLXXVI (4 juli 1776). De kroon op haar hoofd heeft zeven punten. Deze symboliseren de zeven zeeën waarover vrijheid verspreidt moet worden. Het beeld is ruim 46 meter hoog en inclusief het voetstuk 93 meter hoog. Zowel de kroon, als het voetstuk zijn vanbinnen te bezichtigen.

YouTube video

Maar er is meer!

Behalve het Vrijheidsbeeld zijn er tal van andere bijzonderheden te zien zoals:

  • Empire State Building
  • Central Park
  • Time Square
  • Broadway
  • WTC
  • The Brooklyn Bridge

De stad is goed bereikbaar. Dagelijks vliegen diverse luchtvaartmaatschappijen naar New York. Voor veel musea en andere bezienswaardigheden kunnen vooraf kaartjes worden besteld. Een tour, onder leiding van een gids, is misschien wel zo leuk. Op deze manier wordt andere informatie verkregen dan wat er in een reisgids staat.

YouTube video

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Met je vrienden op avontuur door Alaska?
Leestip -> 5x dure huizen in Amerika

Related posts
Drinks & Food #MNLKRelax & Travel #MNLK

Dit is het Statue of Liberty Crown café

1 Mins read
Het vreiheidsbeeld An sich is al een toeristisch hoogtepunt, maar veel mensen weten niet dat er een restaurant in het beeld gevestigd…
Mind & Soul #MNLKSoul #MNLK

Casey Neistat zegt: "Goodbye Social Media."

1 Mins read
Het is tegenwoordig helemaal hip en hot om een hekel te hebben aan social media en je smartphone. Logisch ook, want we…
Mind & Soul #MNLK

Words of Wisdom: Wijsheid van de persoon waar je het het minst van verwacht

1 Mins read
Het zal ongetwijfeld moeilijk zijn om je niet te vergapen aan deze bijzonder vreemde man, maar deze straatartiest heeft meer wijsheid in…