More #MNLK

Deze 5 schoonmaak gadgets mogen niet ontbreken in jouw huishouden

3 Mins read

Binnen de gehele organisatie van een huis zijn er tal van zaken waar jij als bewoner rekening mee moet houden. Uiteraard wil je het huis precies inrichten op een manier waar jij je prettig en fijn bij voelt. Daarnaast moet er voldoende ruimte zijn, waarin jij je gemakkelijk kan bewegen. Er is echter één aspect binnen een woning dat de gemiddelde Nederlander het minst leuk vindt. We hebben het natuurlijk over het schoonmaken van de woning. Om jou te helpen en het leven een stuk makkelijker te maken, geven we in dit artikel 5 schoonmaak gadgets die niet mogen ontbreken in jouw huishouden.

1.De stoomgenerator

Wat betreft het schoonmaken in een woning, hebben we het buiten het boenen van het aanrecht ook over het wassen van kleding. Een erg prettig hulpmiddel hierbij is de stoomgenerator. Dit apparaat zorgt ervoor dat je het strijken achterwege kunt laten en alle kreukels binnen no-time uit jouw kleding hebt gehaald. Het werkt een stuk sneller en effectiever dan een stoomstrijkijzer, waardoor dit laatste klusje vanaf nu tot de verleden tijd behoort. Het is natuurlijk aan jou uit te zoeken welke het beste bij jou past. Echter zijn er specialisten genoeg die jou hierover in alle rust van advies kunnen voorzien.

2. De kruimeldief

Waar je ook in huis om je heen kijkt, als je goed zoekt vind je overal kruimeltjes en rommel. Dit valt wellicht in eerste instantie niet eens heel erg op. Toch kan dit zich gaan ophopen, waardoor jij het gevoel krijgt dat je in een vieze omgeving woont. En dat is uiteraard niet prettig. De oplossing hiervoor is om te dweilen of te stofzuigen. Laatstgenoemde is echter vaak een wat groter apparaat dat je niet zomaar even op het aanrecht of de keukentafel tilt. Daarom is het gebruik van een kruimeldief de perfecte oplossing. Met dit compacte apparaatje kun je overal eenvoudig bij en heb je voor je het doorhebt weer een schone, prettig aanvoelende woonkamer of keuken.

3. De elektrische pannenschrobber

Weet jij nog van vroeger dat je jouw ouders moest helpen met de vaatwas? Of dat je tijdens een schoolkamp minimaal een dag corvee had? Dan ben je vast niet vergeten dat het meest ellendige onderdeel van het schoonmaken de pannen waren. Door een verbrand stuk vlees of de oneindige grote hoeveelheid olie was het schoonmaken van de pannen een verschrikking. Gelukkig kun je nu gebruik maken van een elektrische pannenschrobber. Dit apparaat neemt deze klus zonder klagen van je over, waarna jij binnen de kortste keren weer beschikt over een schone pan.

4. De afvoerstop in de douche

Naast het schoonmaken van de pannen is er nog zo’n klusje tijdens het schoonmaken waar je nekharen van overeind gaan staan. Ditmaal gaat het over een klusje in de badkamer. Eens in de zoveel tijd is het namelijk nodig om het doucheputje schoon te maken. De kans is groot dat deze vol met haren zit, met als gevolg dat jij hier met je blote handen in moet gaan zitten wroeten. Het zijn namelijk vaak de haren die een afvoerputje doen ontstoppen. Ook hier is tegenwoordig een handige oplossing voor. Met een afvoerstop leg je een soort zeefje op het doucheputje, waardoor alle haren worden opgevangen. Dit betekent het einde aan verstopte doucheputjes. En nog belangrijker, jij hoeft hier niet meer in te gaan zitten voelen.

5. De tandenborstel sterilisator

Na een lange dag werken of een gezellig avondje in de kroeg onder het genot van bitterballen en mosterd, kijkt menig mens er naar uit zijn of haar tanden te poetsen. Heerlijk met een frisse mond gaan slapen, waarna je de volgende ochtend weer met een verschrikkelijke walm uit je mond wakker wordt. Het is op dat moment fijn een tandenborstel te hebben die schoon is. Dit wordt bevorderd door het gebruik van een tandenborstel sterilisator. Na het poetsen hang je de tandenborstel op, waarna deze met behulp van Uv-straling wordt schoongemaakt. Zo maak je elke poetsbeurt gebruik van een frisse, schone tandenborstel. 

Ga jij ook mee met de tijd?

Na het lezen van dit artikel heb je een idee gekregen van eenvoudige hulpmiddelen die jou enorm helpen bij bepaalde klusjes in het huishouden. Het zijn inderdaad de klusjes waar je niet op zit te wachten. Gelukkig maken bovengenoemde gadgets jou het leven een stuk eenvoudiger en heb je meer tijd voor dingen waar je wel veel plezier uit haalt. En heel eerlijk… Soms is het goed om mee te gaan met de tijd, toch?

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: