The Online Lifestyle Magazine 

Drinks & Food #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Deze 5 supplementen zou elke man in huis moeten halen

2 Mins read

Voor de hedendaagse drukbezette man is het lastig om elke dag in de keuken te staan en perfecte maaltijden te bouwen. Het leven gaat snel, en het eten is helaas ook snel. Wat te doen?

Simpel, haal deze 5 essentiële supplementen in huis!

Vitamine D3

In de zomermaanden hoef je je niet zo druk te maken over vitamine D3 aangezien de zon vaak van zich laat horen. Uit de zonnestralen haal je Vitamine D3, maar in de overige 8 maanden van het jaar is het zéér aangeraden om het supplement in huis te halen. Aanrader; een simpel kauwtabletje dat je elke ochtend neemt bij je eerste glas water.

Vitamine B12

Veel (rood en bewerkt) vlees eten is simpelweg niet goed voor je. We kunnen er hele discussies over hebben, maar meerdere keren vlees eten per week is (helaas) vragen om problemen. Als je dus weinig tot geen vlees meer eet, is het wel essentieel dat je vitamine B12 binnen blijft krijgen. Vegetariërs hebben met name de neiging om een B12-tekort te hebben.

Creatine

Mocht je een sport beoefenen of meer dan één keer per week in de sportschool staan, dan kan je niet zonder het magische goedje creatine. Het lichaam maakt deze stof zelf al aan, maar een extra scoopie per dag zorgt voor gewenste voordelen voor iedere man die zijn spieren wil zien groeien. Creatine helpt ook bij herstel na een goede workout.

Omega 3 visolie

Omega 3-vetzuren zijn ontzettend belangrijk, essentieel zelfs voor je welzijn. Het lichaam is niet, of slechts in beperkte mate in staat deze vetzuren zelf aan te maken. Je vindt Omega 3 in onder andere vette vis, olijfolie en walnoten. Er wordt aangeraden om minimaal één keer per week vis te eten, en dan het liefst voor vette vis als zalm, haring, makreel en ansjovis te kiezen, maar vis is tegenwoordig behoorlijk duur en niet iedereen lust het per se. Lukt het niet altijd om dit advies te halen, dan is het Omega-3 Forte visolie-supplement een absolute aanrader. De visoliecapsules zijn gemaakt van duurzame vis en is 100% natuurlijk.

Eiwitshakes

Ben je die slappe armen beu? Zou je graag wat meer borst willen kweken? Dan is het tijd om de sportschool in te duiken en meer eiwitten tot je te nemen. De snelste, makkelijkste en meest voordelige weg naar meer eiwitten is een eiwitshake/wheyshake. Zie het als een waterige milkshake of als lekkere zoete toevoeging in je havermout of yoghurt. Ik gebruik het dagelijks in mijn Havermoutkanon!

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Populaire supplementen in de fitnesswereld

2 Mins read
Fitness is een enorme markt en er zijn heel veel producten die ons helpen om sneller en gezonder fit te worden. Denk…
Sport & Lifestyle #MNLK

De betekenis van voedingssupplementen bij sport

2 Mins read
Voedingssupplementen zijn al jaren populair. Voorstanders zeggen dat voedingssupplementen een “must” zijn, omdat onze moderne, bewerkte voeding niet voldoende stoffen meer bevat….
Drinks & Food #MNLK

Wat is creatine monohydraat?

2 Mins read
Creatine als supplement is niet meer weg te denken uit de sportwereld. Wat is dit stofje precies en welk effect heeft het…