The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Deze betaalmethoden zijn onmisbaar voor webwinkels

2 Mins read

Bied je websitebezoekers de mogelijkheid om een product af te nemen op jouw website? Dan is het belangrijk dat het betaalproces soepel verloopt. Dit begint allemaal bij het kiezen van de juiste betaalmethode(n). Zie je door de bomen het bos niet meer? Lees dan verder. In deze tekst zetten wij namelijk een aantal betaalmethoden op een rijtje die onmisbaar zijn voor webshops.

Populaire betaalmethoden voor webwinkels

iDEAL
Als jij vooral op de Nederlandse markt richt, mag iDEAL niet ontbreken als betaalmethode in jouw webshop. Waarom niet? Omdat er binnen Nederland dagelijks 1,5 miljoen betalingen worden verricht via deze betaalmethode. Dit maakt dat iDEAL verreweg de populairste betaalmethode is binnen Nederland. Rekent een klant af via iDEAL? Dan wordt hij of zij naar de vertrouwde bankomgeving gestuurd. Hier wordt de betaling vervolgens op een veilige manier afgerond.

Bancontact
iDEAL is een betaalmethode die alleen door klanten van een Nederlandse bank gebruikt kan worden. Wil je jouw producten ook aanbieden aan inwoners van België? Zorg er dan voor dat je het betalen ook voor hen makkelijk maakt. Dit doe je door Bancontact als betaalmethode toe te voegen. Deze betaalmethode lijkt veel op iDEAL. Kiest een klant ervoor om te betalen via Bancontact? Dan wordt hij/zij doorgestuurd naar de beveiligde omgeving van zijn/haar bank om de betaling af te ronden. Grote voordeel van Bancontact is dat het een gegarandeerde betaalmethode is. Dit wil zeggen dat het bedrag direct wordt overgemaakt zonder risico’s, vergelijkbaar met iDEAL.

Creditcard
Waar het bereik van een fysiek winkel vaak beperkt is, geldt dit voor een webshop niet. Online kun je jouw producten namelijk verkopen aan mensen over de hele wereld. Wil je dit? Of doe je dit wellicht al? Houd er dan rekening mee bij het kiezen van de juiste betaalmethoden. Zorg er in elk geval dat de bezoekers van jouw webshop af kunnen rekenen via een creditcard. Door creditcardbetalingen toe te staan, vergroot je niet alleen jouw bereik, je biedt de koper ook meer zekerheid en vertrouwen. Aankopen die met een creditcard gedaan worden, zijn namelijk 180 dagen verzekerd tegen schade, verlies en diefstal.

PayPal
Veel mensen beschikken tegenwoordig over een creditcard, maar betalen via een wallet komt ook steeds vaker voor. Voor internationaal bereik voeg je de betaalmethode PayPal toe. Deze betaalmethode is populair in veel landen. In sommige landen betalen consumenten zelfs het liefst via PayPal, zoals in Duitsland. Bij deze betaalmethode worden betalingen vanuit een persoonlijk account verricht. Hier kan een creditcard aan gekoppeld worden, maar ook een bankrekening. Het geld kan direct van jouw creditcard of bankrekening afgeschreven worden, maar je kunt als consument ook kiezen voor opwaarderen en betalen via saldo.

Kies voor een payment service provider

iDEAL, Bancontact, creditcard, PayPal… en zo zijn er nog tientallen nationale en international online betaalmethoden. Kortom je hebt behoorlijk wat keuze op het gebied van betaalmethoden. Veel ondernemers weten hierdoor niet welke betaalmethoden het beste zijn voor hun webwinkel. Worstel je hier ook mee? Dan biedt een payment service provider Nederland uitkomst. Deze FinTech-bedrijven handelen jouw online betalingen af en kan jou advies geven rondom je betaalstrategie. Een payment service provider (PSP) biedt talloze betaalmethoden en betaaloplossingen aan. Zo kun je er zeker van zijn dat jouw klanten nooit tegen problemen aanlopen als zij moeiteloos willen afrekenen op jouw website.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Alles wat je moet weten over het aanvragen van een creditcard
Leestip -> Een betoog schrijven; handige tips