Business & Luxury #MNLKJets & Yachts #MNLK

Deze duurste zeiljachten ter wereld doorstaan alle stormen

1 Mins read

De rijken der aarde hebben niet alleen de prachtigste landhuizen, maar ook hun zeiljachten zijn ware paleisjes op het water. We hebben het hier niet over elegante driemasters waarmee je langs de Franse rivièra zeilt, maar over enorme jachten die van alle gemakken voorzien zijn. Laat je verrassen door deze duurste zeiljachten ter wereld.

De duurste zeiljachten zijn enorm!

Het duurste zeiljacht ter wereld is een immens schip met zeilen ter grootte van een half voetbalveld. Deze boot van de Russische miljardair Andrey Melnichenko heeft de poëtische naam ‘the White Pearl’ gekregen. Voor 400 miljoen euro koop je een schip van 133 meter lang met een eigen heliplatform, want als je zo’n boot kan betalen, dan is een eigen helikopter natuurlijk niet meer dan een leuk speeltje.

YouTube video
YouTube video

De Maltese Falcon is ook geen misselijke boot met maar liefst 15 zeilen. Heb je geen zin meer om te zeilen dan kan je altijd nog terecht in de sportruimte, de bioscoop of het bubbelbad. Om de onderwaterwereld te verkennen na die eindeloze uitzichten op zee stap je in je onderzeeër.

YouTube video
YouTube video

Van Nederlandse makelij

In Nederland worden veel superjachten en grote zeilschepen gebouwd. Eén van de grootste en duurste zeiljachten van Nederlandse bodem is de Black Pearl. Dit jacht met een prijskaartje van ongeveer 212 miljoen euro heeft zeilen die elektrisch bediend worden en kan ook zonder diesel varen. Het zou het duurzaamste jacht ter wereld zijn. Er is plaats voor 12 gasten.

YouTube video
YouTube video

Ook de Athena met een waarde van 95 miljoen euro is van Nederlandse makelij. Dit schip heeft niet alleen een bubbelbad en een bioscoop, maar ook een spectaculaire bibliotheek. Het zeilen laat je tenslotte over aan de bemanning. Eos, dat niet in Nederland gebouwd is, is hier twee jaar geleden door de eigenaren wel voor een ‘grote beurt’ geweest. Zo kan deze driemaster met een waarde van 150 miljoen euro weer jaren mee.

YouTube video
YouTube video

Leestip -> De Lamborghini speedboot
Leestip -> De duurste kastelen ter wereld