Drinks & Food #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Deze gezonde én lekkere snacks maken diëten zoveel eenvoudiger

2 Mins read

Je hebt jezelf voorgenomen om eindelijk iets aan die extra kilo’s te doen, er is maar één probleem: je kan het niet laten om af en toe te genieten van een heerlijk stukje chocolade. Af en toe zondigen tijdens je dieet mag zeker, maar als af en toe in dagelijks verandert begint het moeilijk te worden om gewicht te verliezen. Je kan het jezelf heel wat makkelijker maken door die ongezonde snacks te vervangen met gezondere alternatieven die ook superlekker zijn. Hieronder geven we je inspiratie!

Gezonde en lekkere snacks tijdens het diëten

Zoete aardappel frietjes

Vind je het moeilijk om tijdens je dieet je frietjes te missen? Dan zijn zoete aardappel frietjes een goed alternatief. Zoete aardappelen zitten boordevol vitamine A en zijn bovendien overheerlijk. Je kan ze eenvoudig bereiden door ze met wat kruiden te bestrooien en ze nadien te bakken op 200 graden. Gebruik geen olijfolie, want dan worden de frietjes slap!

Zoete aardappel frietjes

Popcorn

Goed nieuws voor de liefhebbers van popcorn, want deze lekkernij is niet zo ongezond als je denkt. Logisch ook, want popcorn wordt gemaakt van maiskorrels en deze zitten vol met vezels en antioxidanten. Uiteraard moet je niet overdrijven met de topping, want met een halve kilo zout of suiker zal het uiteraard niet meer zo gezond zijn. Durf ook eens iets anders te gebruiken als topping, zoals knoflookpoeder of patatkruiden!

Popcorn

Appel dessertje

Appeltaart eten als je op je lijn wilt letten is niet zo’n goed idee, maar gelukkig is er een gezond alternatief: gebakken appelschijfjes. Overheerlijk én eenvoudig om te bereiden. Je hoeft ze enkel in stukjes te snijden, te mengen met kaneel en dan een drietal minuutjes te bakken.

Appel schijfjes

Bananen pannenkoeken

Pannenkoeken wie lust het niet? Maar als je gezonder wilt eten of enkele kilo’s kwijt wilt is het geen goed idee om ze dagelijks te eten. Tenzij je de pannenkoeken maakt van bananen! Bananen pannenkoeken zijn ideaal om je ochtend mee te beginnen, want ze stoppen je hongergevoel en geven je energie. Je hoeft je ook niet schuldig te voelen. Doordat ze enkel gemaakt worden van banaan, ei en (eventueel) havermout zal je nauwelijks gewicht bijkomen.

Banana pancakes

Volkoren muffins

Van heerlijke muffins genieten en toch op je lijn letten? Dat kan zeker, want volkoren muffins zijn veel gezonder dan “gewone” muffins. Voor het maken van deze muffins gebruik je volkorenbloem en honing als zoetstof. Je kan ze vullen met fruit of noten en magere yoghurt of donkere chocoladestukjes als topping gebruiken. Om je vingers van af te likken!

Volkoren muffins

Voor meer gezonde snacks:

YouTube video

Leestip -> Havermout & Jackfruit

Related posts
Drinks & Food #MNLK

Elke dag sporten en eieren eten

2 Mins read
Eieren zijn een grote bron van eiwitten en worden door sporters dan ook graag gegeten. Toch wordt er vaak gezegd dat je…