The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

Deze serie is de duurste die Netflix ooit maakte

2 Mins read

Series zijn tegenwoordig duurder dan ooit. Producenten hebben ook geen keuze omdat we leven in het peak tv tijdperk. Zenders, producenten en streamingdiensten investeren steeds meer geld in hun producties die er daardoor alsmaar realistischer en indrukwekkender uitzien. Dit kost uiteraard een hoop geld en je hebt als producent eigenlijk weinig andere keus dan hierin meegaan. Streamingsdienst Netflix is nog altijd enorm populair en groeiend en maakt steeds meer Netflix Originals, waarvan de meeste uiteraard ook behoorlijk dure producties zijn. Maar wat is dan de duurste serie die Netflix ooit maakte? Check het hieronder!

Netflix pompt veel geld in series, maar niet zonder reden

Het is natuurlijk helemaal niet zo gek dat er gigantisch veel geld in series wordt gestoken. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld kijken huishoudens gemiddeld zo’n 7 uur per dag televisie. Er is dus nogal wat geld te halen. Netflix is een van de grote spelers en heeft inmiddels bijna 200 miljoen betalende abonnees. Momenteel zijn het er namelijk ongeveer 195 miljoen.

De coronacrisis heeft Netflix hierbij waarschijnlijk geholpen, want in het eerste kwartaal van dit jaar kwamen er 16 miljoen nieuwe abonnees bij. In het tweede kwartaal trok Netflix nog eens 12 miljoen nieuwe abonnees, wat het totaal van dit eerste half jaar op 28 miljoen brengt. Dat is net zoveel als in het gehele vorige jaar.

Om deze abonnees te behouden moet Netflix natuurlijk wel blijven investeren om relevant te blijven en de kijkers te blijven boeien. Vandaar dat men zoveel geld in series steekt. En we hoeven ons absoluut geen zorgen te maken om deze kosten, want in 2019 maakte Netflix meer dan 700 miljoen euro winst.

The Crown is de duurste serie die Netflix ooit maakte

De allerduurste die Netflix ooit maakte is de Britse dramaserie The Crown. Het budget voor één seizoen van deze serie ligt tussen de 110 en 130 miljoen. Een seizoen bestaat uit 10 afleveringen. Een behoorlijk bedrag dus. De serie is overigens goed ontvangen en was het geld dus zeker waard. In totaal zullen er zes seizoenen worden gemaakt.

Waar gaat The Crown over?

De serie gaat over Elizabeth II en het Britse Koningshuis, en begint in 1947. Op dat moment trouwt Elizabeth II met Philip van Griekenland en Denemarken. De serie volgt vervolgens in eerste instantie haar leven, maar gaat later in op allerlei personen en gebeurtenissen rondom het Britse Koningshuis. De serie is alleen al vanwege de fantastische productie een aanrader, zeker als je geïnteresseerd bent in het Britse Koningshuis of geschiedenis in het algemeen.

YouTube video

Leestip -> De top 5 Netflix films en series samengesteld door de redactie van MNLK

Related posts
Relax & Travel #MNLK

Vijf mindfuck-films die je nu op Netflix kan kijken!

2 Mins read
Wat is er nou leuker dan een film waarvan je aan het einde nog niet eens weet hoe die ook alweer was…
Relax & Travel #MNLK

Dit zijn de populaire Netflix films van het moment

1 Mins read
Netflix staat voor ontelbare films kijken voor relatief weinig geld. De keuze is ontzettend groot, zowel voor klein als groot. De meest…
Relax & Travel #MNLK

The Crown: 4e seizoen van de serie wint trailer en heeft al bevestigd première datum

1 Mins read
Seizoen 4 van The Crown, van Netflix, won een trailer en een première datum. De serie over de Engelse monarchie komt op…