Deze site van de NOS geeft exact aan hoe het is om depressief te zijn…


Steeds meer mensen ervaren ernstige klachten van stress, veroorzaakt door hoge werkdruk, torenhoge verwachtingen van zowel jezelf als de buitenwereld en de onuitputbare stortvloed aan informatie die je tegenwoordig te verwerken hebt. Met als gevolg heftige burn-outs, zware depressies en een klachtenlijst waar menig  farmaceutisch bedrijf vrolijk van wordt. Ondanks deze feiten en het alsmaar groeiende begrip van mensen die enigszins empathie bezitten, zijn er genoeg lomperiken die een depressie of überhaupt een negatieve downswing niet kunnen inbeelden.

De site van de NOS probeert daar verandering in te brengen.

“De vraag naar psychische hulp is groter dan ooit: drie op de tien jongeren voelen zich depressief. Dat zie je niet meteen aan de buitenkant. Zes jonge mensen vertellen hoe alledaagse situaties voor hen grote obstakels zijn. In deze special kruip jij een dag in hun hoofd en ervaar je hoe dat voelt.”

Kruip hier in de huid van iemand die depressief is. Dit zal zorgen voor een boel herkenning voor de mensen die er bekend mee zijn of juist meer begrip van mensen die deze duisternis niet mee hebben hoeven maken.

Mocht je in een diep dal verkeren, of simpelweg een goed gesprek aan willen gaan, je mag me altijd mailen op info@mnlk.nl. Ik help je graag op weg naar een betere morgen!