The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLKMind & Soul #MNLK

Deze techredacteur stopte voor een week compleet met alles wat met Google te maken heeft

1 Mins read

Hoe erg is Google verweven met jouw dagelijks leven en zou je kunnen stoppen met al die handige apps en sites? De redactie van Tech Insider zocht het voor ons uit!

Mijn digitale wereld

Toen Google werd opgericht in 1997 had niemand kunnen denken dat ze al snel de meest gebruikte zoekmachine zouden worden. Niet lang na mijn introductie met het web stapte ik over van de oude bekende Startpagina naar Google. De reden was simpel; een rustige en overzichtelijke pagina die, enigszins, direct vond wat ik zocht. De manier van specifiek zoeken maakte dat er snel content gegenereerd werd waar ik naar op zoek was. Anno 2018 is Google compleet verweven in mijn digitale wereld zonder dat ik me daar echt bewust van was. Youtube, Google Drive, Google Maps, Gmail, Google Calendar,… om er maar een paar te noemen. Zelfs mijn Android-toestel wordt aangedreven door het moederbedrijf Alphabet Inc.

Loskoppelen van Google

Is het dan ook mogelijk om jezelf los te koppelen van Google? Zijn er niet varianten of vergelijkbare producten op de markt die het net zo goed doen? De redaceur van Tech Insider nam de proef op de som en stopte met alles wat met Google te maken heeft.

Ze weten alles van me, maar is dat erg?

Eigenlijk ben ik dolblij met alle functies en ins & outs die het bedrijf mij biedt. Neem nu de keer dat mijn telefoon zoek was na een avondje stappen. Typ maar eens; ‘Find my phone’ in bij Chrome (als je bent ingelogd met je account natuurlijk). Je kunt je toestel vinden, opbellen en de mogelijkheid geven om een melding weer te geven mocht er een eerlijke vinder zijn.

Google weet dus eigenlijk alles van me. Waar ik ben, wat ik zoek, wie ik mail enzovoorts. Inbreuk op mijn privacy zou je zeggen. Dat klopt. Maar eigenlijk boeit het me niet zo. Voor dit ultieme, en al reeds volledig geïntegreerde, gebruikersgemak ben ik wel bereid om een stuk daarvan in te leveren. Ik kan eigenlijk al niet meer anders…

Lees ook: Schrik je rot met My Phone Time en verander voorgoed je gedrag met je smartphone (34 uur in één week!)
Related posts
Cars & Tech #MNLK

3x populaire apps die iedereen kent

1 Mins read
Steeds meer mensen beschikken tegenwoordig over een smartphone. Een smartphone brengt diverse voordelen met zich mee, maar een van de grootste voordelen…
Cars & Tech #MNLK

Met deze drie apps maak jij je sportschoolbezoek nog efficiënter

2 Mins read
De beginnende sportschoolbezoeker kan altijd wel een helpende hand gebruiken. Zelfs de ervaren sporter kan met de juiste tips nog een stuk…
Cars & Tech #MNLK

Laat je creativiteit de vrije loop met TikTok

1 Mins read
TikTok kent wereldwijd inmiddels meer dan 100 miljoen gebruikers die elke dag filmpjes plaatsen. Op dit sociaal media kanaal deel je korte…