The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Deze ‘vergeten’ spullen kunnen veel geld waard zijn!

2 Mins read

Een goedkope aanbieding op Marktplaats, een koopje op een antiekmarkt of een vondst op zolder van een familielid: er zijn verschillende manieren te bedenken om aan oude verzamelingen te komen. En het kan in sommige gevallen erg voordelig uitpakken om je hier eens verder in te verdiepen. Welke ‘vergeten’ spullen kunnen veel geld waard zijn? We vertellen je er meer over!

Postzegelverzameling

Je hecht er zelf misschien niet zoveel waarde aan, die verzameling van verschillende postzegels die toevallig op je pad is gekomen. Maar wees je ervan bewust dat postzegels een fortuin waard kunnen zijn! Er zijn veel verzamelaars en liefhebbers, wat maakt dat er een grote markt voor is. Zeker als je hele oude of zeldzame postzegels hebt! Je kunt postzegels verkopen als je ze zelf niet langer in bezit wilt hebben. Laat de zegels daarbij eerst taxateren, om door experts met zekerheid vast te kunnen laten stellen wat de verzameling waard is.

Oude computers

Oude computers: qua gebruik heb je er dan misschien niet veel meer aan, er zijn zeker liefhebbers te vinden die zo’n oude computer graag van je overnemen! Wie weet heb je nog een old school exemplaar op zolder staan. Het gaat wel om specifieke modellen: niet zomaar iedere oude computer levert geld op. Met name bijvoorbeeld vroegere Apple-computers zijn geliefd.

Goud en zilver

Van sieraden tot serviesgoed: oude verzamelingen van goud of zilver kunnen je veel opbrengen. Denk aan zilveren bestek of een zilveren ketting die je hebt geërfd: je kunt dit zilver verkopen. Hetzelfde geldt voor de verkoop van goud. Vaak houden we het in bezit omdat het bijvoorbeeld nog wordt gebruikt of emotionele waarde heeft, maar als dat niet het geval is, maak je een verstandige keuze door het te verkopen.

Kunst

Op veel zolders zijn oude schilderijen of posters te vinden: kunstwerken die soms al eeuwen oud zijn. Hoewel er natuurlijk ook een grote kans is dat de kunst door een hobbyist is gemaakt, kun je het in sommige gevallen maar beter laten uitzoeken. Zeker als je zelf weinig tot geen verstand hebt van vroegere kunst – wie weet is het meer waard dan je ooit had durven dromen.

Eerste druk boeken en vinyl

Heb je een grote verzameling van oude platen op de kop getikt? Dan kan het zomaar zijn dat het flink wat waarde heeft. Zeker als er speciale uitgaves bij zitten – en daarbij hoeft het niet eens om muziek van grote artiesten te gaan. Ook een eerste druk kan je veel opleveren, wat tevens het geval is bij bepaalde boeken. Verzamelaars hebben deze versies van vinyl of boeken namelijk graag in bezit! Daar kun jij van profiteren.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Barst in de voorruit van je auto? Laat deze asap vervangen!
Leestip -> Deze betaalmethoden zijn onmisbaar voor webwinkels