Cars & Tech #MNLK

Dit is de duurste Volvo XC90 (!)

1 Mins read

Met een startprijs van zo’n € 105.000,-, is de Volvo XC90 T8 Excellence de duurste auto die het bedrijf in productie heeft genomen. Het is ook de eerste keer dat Volvo de grens van € 100.000,- overschrijdt op een van zijn productieauto’s. Het belangrijkste is dat de XC90 Excellence het duidelijkste signaal is dat Volvo zichzelf ziet als een volwaardig luxemerk. Al met al weet je zeker dat je de show gaat stelen op de weg met deze zeer exclusieve wagen. Meer weten? Je leest alles over deze wagen waar je een statement mee maakt, in deze blog.

De duurste Volvo XC90 is de T8 Excellence

Een uiterst veilige en betrouwbare optie voor het dagelijkse woon-werkverkeer

Volvo’s nieuw gevonden luxe design wijkt volledig af van het traditionele imago van het merk als een onopvallende, veilige en betrouwbare optie voor het dagelijkse woon-werkverkeer. De afgelopen jaren is Volvo gestaag overgestapt van de een comfortabele auto voor het gezin naar volledige luxe voor zowel de particuliere als de zakelijke markt.

Als gevolg hiervan zal het Zweedse merk moeten strijden tegen de trouwe en kwalitatief goede modellen van onder meer Mercedes, Audi, Lexus, Jaguar en Land Rover. In plaats van meer pragmatische kopers, geeft het stijlvolle aanbod van Volvo het merk toegang tot een hele nieuwe groep klanten.

YouTube video

Een fantastische uitgebreide versie van Volvo’s idee van luxe

De Volvo XC90 Excellence is een fantastische uitgebreide versie van Volvo’s idee van luxe. Het brengt fantastische materialen, compromisloze veiligheid en prestaties samen in een geweldig pakket, zei Volvo’s Lex Kerssemakers in een verklaring. Deze auto stelt Volvo bloot aan een nieuw type koper. Vorig jaar introduceerde Volvo op de autoshow van Shanghai het concept versie van het Excellence Interior en maakte het merk een van de hot topics van discussie.