The Online Lifestyle Magazine 

Mind & Soul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Dit is de hoofdreden waarom Conor McGregor’s comeback tegen Khabib zo bewonderenswaardig is

2 Mins read

Aanstaande zaterdag 6 oktober (zondag voor ons i.v.m. tijdverschil) vecht Conor tegen de ongeslagen worstelaar Khabib Nurmagomedov. Deze Rus heeft een record van 26 partijen gewonnen en 0 verloren. Voor velen oogt dit als een simpele ‘moneygrab’ voor de flamboyante Ierse vechtsporter, maar dit is totaal onjuist en ik leg je graag uit waarom.

De veelbesproken MMA-superster Conor McGregor is door vele miljoenen fans geliefd, mede door zijn bravoure in zowel de ring als buiten de ring. De charismatische Ierse vechtersbaas weet precies hoe hij een gevecht moet verkopen. Hij weet tevens ook nagenoeg al zijn gevechten vakkundig te winnen. Het maakt hem – wellicht iets te vroeg gezegd – tot de Muhammad Ali van onze tijd. Je kunt in ieder geval niet ontkennen dat er duidelijke gelijkenissen zijn.

Van niets naar iets

Conor zat 5 jaar geleden nog in de bijstand en had alleen maar de droom dat hij kampioen zou zijn in twee gewichtsdivisies in de UFC en daarbij stinkend rijk zou zijn. Hij woonde bij zijn ouders en zijn trouwe vriendin die in zijn dromen geloofde stond hem halve. Enkele jaren later kwamen al zijn dromen uit, and them some! Hij visualiseerde jaren achtereen hoe hij die rijke kampioen zou zijn en vervulde dat door jarenlang te trainen en te knokken. Zoals hij zei in een interview na het winnen van zijn tweede riem; “From nothing. To something. To everything”. Alleen daarvoor verdient hij al respect, hij is het perfecte voorbeeld van iemand die The Law of Attraction succesvol heeft toepast.

Conor zei altijd dat hij na het realiseren van deze dromen de handschoenen op zou hangen. Nu hij zijn dromen heeft vervuld en zijn zakken heeft gevuld, bleef er weinig over voor hem om zich keihard voor in te zetten. Hij hoefde niet meer te vechten. En toch doet hij het.


Lees ook: True Life Stories: het imposante succesverhaal van vechtersbaas Conor McGregor

Conor’s onnodige comeback

Ondanks dat Conor stinkend rijk is, respect heeft verdiend en de kampioen was van twee gewichtsdivisies, keert hij terug. Waarom? Omdat Conor houdt van competitie, de uitdaging, de kick van vechten. En hij kiest daarbij geen makkelijk gevecht, het kiest zelfs het meest moeilijke gevecht mogelijk!

Hij gaat het opnemen tegen Khabib Nurmagomedov, een ongeslagen killer die Conor’s kryptonite bezit. Deze Rus is namelijk heer en meester van ‘ground and pound’, oftewel iemand neerhalen naar de grond en hem langzamerhand murw slaan. Conor kenmerkt zich door een ietwat zwakkere verdediging op de grond en een ietwat matige cardio, precies waar Khabib hem kan pakken…

En toch doet hij het. Conor is zo’n competitief beest, dat hij zelfs het moeilijkste gevecht niet uit de weg gaat, zelfs als zijn zakken al gevuld zijn. Zijn indrukwekkende mindset en competitieve drive om terug te keren is naar mijn idee het meest bewonderenswaardige aan deze comeback naar de octagon!

Ik hoop van harte dat hij Khabib sloopt.

Kom vast in de stemming voor het gevecht met deze ijzersterke trailer.

Lees ook: Een kijkje in de mindset en gym van eindbaas Conor McGregor

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Conor McGregor's Net Worth

1 Mins read
Conor McGregor is één van die sporters waarbij er geen tussenweg is: je houdt van zijn stijl of je hebt er een…
Sport & Lifestyle #MNLK

Check het Instagram account van Conor McGregor

3 Mins read
Connor McGregor is een wereldwijd erg bekende MMA-vechter uit Ierland. McGregor won diverse wereldtitels, waarmee hij een behoorlijke aanhang aan fans opbouwde….
More #MNLK

Conor McGregor: zijn beste momenten

1 Mins read
Conor “Notorious” McGregor is één van de bekendste sporters ter wereld en met voorsprong de rijkste UFC-vechter. De Ier die van elk…