The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Dit is de nieuwste Android versie

1 Mins read

Cupcake, Gingerbread, Lollipop, Nougat. Allemaal heerlijk, maar wat hebben deze zoetigheden met elkaar gemeen? Het zijn allemaal versies van het besturingssysteem Android. Buiten versies die worden aangeduid met nummers, heeft Android ook andere ludieke namen bedacht om elke nieuwe versie van het besturingssysteem te duiden. Cupcake is bijvoorbeeld versie 1.5, een versie die dateert uit 2009. Gingerbread is versie 2.3 uit 2010 en Nougat is een veel recentere versie uit 2016, aangeduide met versie 7.0. Android verbetert met elke nieuwe versie de gebruiksvriendelijkheid en de snelheid van de manier waarop je Android telefoon werkt. Zo wordt het elke keer een stukje makkelijker om je smartphone of tablet te besturen.

De nieuwste Android versie

We zijn inmiddels aanbeland bij de nieuwste versie van het systeem dat wordt aangeduid met Android 11.0. Deze versie zit echter nog in de beta fase, wat betekent dat er nog maar weinig apparaten zijn waarbij je gebruik kunt maken van versie 11.0. Maar wat zijn de verschillen tussen versie 10.0 en versie 11.0?

De beste features van de nieuwste Android versie

Om te beginnen draagt de nieuwste Android versie bij aan een betere veiligheid van je telefoon en het feit dat je batterij het langer zou moeten uithouden. Dit komt in eerste instantie omdat je bij het gebruik van de meeste apps toegang moet geven tot bepaalde functies, zoals je camera of je foto’s. Deze data wordt zodoende niet automatisch gebruikt en doorgestuurd.

Ook is de gebruiksvriendelijkheid van de spraakgestuurd versie van Google verbeterd en kun je deze makkelijker koppelen aan je Google Home bijvoorbeeld. De interface is opgeschoond en je kunt makkelijker en sneller je eigen beeldscherm opnemen, zowel beeld en geluid. Maar de meest in het oog springende nieuwe functie is toch wel de compatibiliteit met 5G netwerk. Android 11.0 zal je telefoon helemaal klaarmaken voor deze switch en ervoor zorgen dat je smartphone of tablet nog makkelijker te bedienen is.

Check ook: Verschil tussen 4G en 5G & De Spotify Web Player

Related posts
Cars & Tech #MNLK

Wat is het verschil tussen een Chromebook en een laptop?

1 Mins read
Raak jij ook in de war van de benaming Chromebook? Wat is het verschil met een normale laptop? Een Chromebook is een…
Business & Luxury #MNLKMind & Soul #MNLK

Met deze drie apps ben je zo van je smartphoneverslaving af!

1 Mins read
Iedereen is er maar druk mee, altijd op dat schermpje. Daar kan nu een einde aan komen! Met deze handige apps ben…