Dit is de prijs van de Ferrari Roma (!)

Ferrari Roma
tishomir / Shutterstock.com

Wilde jij als kind al in een Ferrari rondrijden? Kinderen dromen groot, maar als volwassenen kom je er al gauw achter dat je na het betalen van al je rekeningen niet veel geld over hebt om te sparen voor je Ferrari. Toch is het niet onmogelijk om deze auto kopen. Zo is de Ferrari Roma op de markt voor ‘slechts’ 244.737 euro.

Meer over de prijs en de specs van de Ferrari Roma

De Ferrari Roma is niet het goedkoopste model van het merk. Dat is de Portofino, ook al is het verschil te verwaarlozen. De Portofino kost namelijk 244.030 euro. Beide bedragen vallen in het niet met de duurste Ferrari ooit: de Ferrari 250 GTO, waarvan slechts 39 exemplaren in omloop zijn. Tenzij je 50 miljoen dollar op zak hebt, is de droom om die auto te kopen misschien iets te groot. Een Roma voor de deur hebben staan, is gelukkig minder onmogelijk. Houd er echter wel rekening mee dat die 244.737 euro de kosten zijn voor het basismodel…

De kleur

Je wilt natuurlijk niet in deze 620 pk wagen rondrijden in een basiskleurtje. Nee, je kiest voor de Ferrari Historic color. Voor 8.954 euro heeft je auto een unieke tint en voel je je een èchte Ferrari-eigenaar. Ga eventueel voor additionele kleuren voor de helft van de prijs – een koopje!

Panoramisch dak

Volop genieten van je Ferrari Roma? Dat doe je natuurlijk enkel met een panoramisch glazen dak. Leg 14.520 euro bij en je hebt het voor elkaar. Hoewel je graag wilt opvallen in je sportwagen, is wat privacy niet verkeerd. Neem daarom ook getint glas achter voor 3.328 euro.

Neerklapbare rugleuning

Je zult niet snel met je Ferrari grofvuil naar de stort brengen, maar zo nu en dan zal je achterbak toch misschien wat klein aandoen. Neerklapbare rugleuningen van de achterstoelen zijn dan gewenst. Voor 1.210 euro zijn ze van jou.

Carbon Fibers

Om je Ferrari Roma helemaal af te maken, wil je natuurlijk een Carbon Fiber Diffuser aan de achterkant en een Carbon Fiber voorspoiler. Respectievelijk kost dit je slechts 8.470 en 4.235 euro. Deze look maak je helemaal compleet met de Carbon Fiber luchtinlaten aan de zijkant voor 2.118 euro. Zorg er wel voor dat al dat carbon goed beschermd is met een antisteenslagfolie voor 2.509 euro.

Zie jij een Ferrari Roma wel zitten, maar wil je het in één keer goed doen? Dan zul je iets meer dan 244.734 euro op je bankrekening moeten hebben staan. Toch nog even door sparen dan maar?

Check ook eens: De duurste Ferrari & De F40