The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLKMind & Soul #MNLKSoul #MNLK

Dit is de reden waarom ik in 2020 stop met het lezen van boeken over persoonlijke ontwikkeling

2 Mins read

In 2019 heb ik maar liefst 17 boeken gelezen in de categorie persoonlijke ontwikkeling. In de afgelopen 4 jaren heb ik in totaal 50 boeken gelezen over mindset, psychologie, filosofie, workouts, voeding en het ondernemerschap.

Mijn hoofd zit vol met nuttige theorie. In 2020 is het juist tijd voor de harde praktijk!

Bereikt wat ik heb willen bereiken

Ik heb op mijn 30ste verjaardag een kom ayahuasca achter gegoten en sindsdien 4 jaar lang keihard aan mezelf gewerkt om een beter man te worden. Mede door de lancering van Mannelijk Magazine, het bestuderen van de materie en de vondsten met jullie te delen ben ik een beter ontwikkeld, sterker, wijzer en gelukkiger persoon geworden. Ik las onder andere maar liefst 50 boeken over persoonlijke ontwikkeling. Deze boeken waren immens essentieel om diverse concepten te snappen die hielpen bij mijn groei als persoon. De 50 boeken collectief samen hadden nagenoeg dezelfde impact als die kom ayahuasca.

The School of Life

Dit jaar heb ik zelfs 17 boeken gelezen. Stuk voor stuk gaven ze mij wijsheid, advies en tips over een veelvoud van handige knowhow hoe je je succesvol door dit leven kunt manoeuvreren. Ook met alle honderden artikelen, tientallen documentaires en honderden Youtube-video’s erbij opgeteld ervaar ik dat ik echt gigantische stappen voorwaarts heb gemaakt. Al met al voelde deze periode als ’the school of life’. Ik kan met een tevreden glimlach kijken naar deze ‘studie’ die mij een beter man heeft gemaakt.

Theorie > Praktijk

Ondanks dat ik gaandeweg veel theorie in de praktijk heb gebracht, voelt het nu alsof ik op een punt ben gekomen om fulltime voor de praktijk te gaan. Ik ga alle theorie geleerd nu 100% pro-actief in de praktijk brengen. Ik staak hiermee het lezen van de boeken over persoonlijke ontwikkeling voor minstens één jaar.

In 2020 wil ik namelijk full focus op het uitbreiden van mijn business, in de best shape of my life komen en mijn grote droom vervullen: een wereldreis!

Ik ga 1) meer uren besteden aan het professionaliseren van mijn business (meer focus, meer uitbesteden, groeien in KPI’s etc.), ik ga 2) meer uren besteden in de sportschool, op de fiets en outdoor sports verkennen en ik ga 3) de reis van mijn leven vervullen.

Full Focus

In mijn Action Plan voor 2020 staan drie hoofdzaken die ik hier boven heb gemeld. De boeken gaan dicht en ik ga keihard aan de slag om deze drie grote doelen tot herinneringen te maken. De business verbeteren en topfit worden zal het hele jaar door een consistente inzet van mij vereisen. De wereldreis is echter al wel gepland en geboekt!

Voor wie het graag wil weten: in maart en april ga ik op wereldreis. Israel, Jordanië, India, Singapore, Hong Kong, Japan, Hawaï, Texas en weer terug. The Big One!

Mannelijk Magazine blijft in deze maanden gewoon doorgaan natuurlijk, elke werkdag zul je hier coole content vinden over persoonlijke ontwikkeling!

Wat zijn jouw doelen en plannen voor 2020? 🙂

Related posts
More #MNLK

Maak kennis met de boeken van Bear Grylls

2 Mins read
De wereldberoemde ‘extreme avonturier’ Bear Grylls had tot nu toe zijn levensverhaal niet verteld – nu wel. Goed verteld, knap, snel aldus…
More #MNLK

2 populaire boeken voor mannen

1 Mins read
Boeken lezen is een bezigheid die al jarenlang bestaat. De ene persoon houdt er erg van en doet niets liever in zijn…
More #MNLK

Drie boeken die jij als man leuk gaat vinden

1 Mins read
Lezen is iets wat door lang niet alle mensen als een prettige tijdsbesteding wordt gezien. Over het algemeen zijn mannen ook nog…