The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Dit is de waarde van een goede motorhelm

1 Mins read

Ga je een motor aanschaffen? Dan is het in ieder geval verplicht om een goede motorhelm aan te schaffen. Je kiest hiermee niet alleen voor optimale veiligheid, maar je beschermt je gezicht ook tegen weer en wind. Daarnaast krijg je tijdens het motorrijden ook veel te maken met insecten die tegen je aan vliegen: dit voorkom je met het dragen van een goede helm. De waarde van een goede motorhelm is groot en hier ontdek je dan ook al jouw mogelijkheden.

De soorten motorhelmen

Er zijn verschillende soorten helmen verkrijgbaar, ieder met hun eigen kenmerken. Hier vind je een kort overzicht van de soorten helmen waar jij uit kunt kiezen:

  • Integraalhelm: een zeer veilige maar dichte helm die jouw volledige gezicht beschermt. Aan de voorzijde zit een vizier waar je doorheen kijkt. Integraalhelmen hebben vaak meerdere gleufjes en schuifjes voor optimale ventilatie.
  • Open helm: dit is een luchtige helm die alleen je schedel beschermt. Je moet hierbij nog een bril of vizier aanschaffen om je ogen en de rest van je gezicht te beschermen. Een open helm is ideaal voor brildragers en wanneer je vooral met mooi weer wilt gaan toeren.
  • Systeemhelm: een combinatie tussen een integraalhelm en een open helm. je kunt deze helm dicht en open dragen, afhankelijk van je eigen voorkeur.
  • Crosshelm: dit is een type helm dat vooral gedragen wordt door off-roadrijders. Ze zitten comfortabel dankzij de grote kinruimte en zijn zowel met als zonder vizier verkrijgbaar.

Waar schaf je een goede motorhelm aan?

Een goede motorhelm aanschaffen doe je bij een gespecialiseerde partij. Onder andere een bedrijf als Goedhart Motoren is een uitstekende plek om je aankoop te doen. Je bent hier verzekerd van een ruim aanbod en daarnaast weet je ook zeker dat je hier het juiste advies krijgt voor je aankoop. Een kwalitatieve helm aanschaffen kan ook gemakkelijk en snel online: ontdek het zelf!

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Combineer kwaliteit en stijl met deze motorhelm

Related posts
More #MNLK

Combineer kwaliteit en stijl met deze motorhelm

2 Mins read
Motorrijden is voor veel mannen een ultieme mix van vrijheid, adrenaline en ontspanning. Het is natuurlijk ook heerlijk om bij goed weer…