The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Dit is hoe ik me voorbereid op de Strongmanrun van 1 september 2019 in Hellendoorn

2 Mins read

Ik daag mezelf graag uit, op zowel mentaal als zakelijk als fysiek vlak. De voornemens aan het begin van het nieuwe jaar zijn dan ook echt iets voor mij, want dan kan ik een hele waslijst aan frisse uitdagingen uitschrijven en gaandeweg het jaar aan werken. Eén van die doelen is het voltooien van de Strongmanrun, iets wat ik nog nooit heb gedaan!

Ik ben beslist geen hardloper. Nooit interessant gevonden, maar ook nooit echt geprobeerd. Om te ontdekken of ik de wereld van hardlopen en sterke-man-marathons leuk vind, start ik met de 7km Strongmanrun met 23 obstakels. Zeven kilometer klinkt voor de ervaren hardloper als een lachertje, maar voor ieder is ooit eens de eerste keer geweest en dit is voor mij de eerste keer. Met de klachten die ik heb ervaren met mijn onderrug, is 7 kilometer kunnen hardlopen een ongelooflijke ommekeer.

Hoe bereid ik me, als totale beginner op dit vlak, voor op deze uitdaging? Het begon al 9 maanden voor de run!

Mijn actieplan vanaf 1 januari;

14x per week sporten in de sportschool (1 januari tot 30 april)
Goed allround sterk worden, veel compound oefeningen, sterkere rug en core kweken, veel optrekken/pullups, langzamerhand meer cardio implementeren, veel fietsen. Sessies van 2 uur (45 min fietsen en 1.15 uur sportschool).

2Hele goede hardlopenschoenen aanschaffen (mei)
Laten checken door een professional hoe ik loop en wat ideaal is qua schoen en details.

Outdoor oefenen 1x per week (mei)
Eerste minuutjes rustig hardlopen, outdoor toestellen proberen, eerste twee lessen Strongman-bootcamp voltooien.

4 ► Strongmanrun Clinic (juni & juli) + 3x per week mixed workouts
Bij In2Sport kan ik beginnen aan de Strongmanrun clinic van 8 weken. Elke zaterdag 1.5 uur specifieke workout om te preppen voor deze uitdaging. De andere drie workouts in de week varieer ik: van gewichtheffen tot boksen tot hardlopen tot lange fietstochten tot specifieke Strongman-achtige oefeningen waar ik verbetering nodig heb.

► Xtreme Workout van Strongmanrun zelf (juni)
Om de runners voor te bereiden op wat komen gaat, wordt er eind juni een Extreme Workout georganiseerd. Dit zou de run enigzins moeten simuleren!

6 ► De laatste loodjes (augustus)
In de laatste maand ga ik 3 tot 4 keer per week alleen nog maar hardlopen en specifieke Strongman-achtige oefeningen uitvoeren. De sessies zullen 2 uur duren.

Sterke man

Als het lukt om ondertussen geen blessures op te lopen, dan ga ik op 1 september een sterke en vooral trotse man worden. Ben jij er die dag ook? Je kan me vinden. Zoek naar het t-shirt met Mannelijk Magazine opgedrukt!

Leestip -> Sporten en afvallen
Leestip -> Trainen per dag

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Wat is de snelste manier om 100 calorieën te verbranden?

1 Mins read
Als je een kwartier wandelt, hardloopt, fietst, bokst, voetbalt of aan krachttraining doet, hoeveel calorieën verbrand je dan eigenlijk? 100? 200? 500?…
Business & Luxury #MNLKMind & Soul #MNLKSoul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Doe mee met de Mannelijk Magazine Quarantaine Challenge

2 Mins read
Heb jij de afgelopen 3-5 weken lekker gechilld? Pizza’s en bier gehad? Netflix uitgespeeld? Er met de pet naar gegooid? Fijn dat…
Sport & Lifestyle #MNLK

De 500 kilo Compound Challenge is volbracht: wijselijk gestopt op 480 kilo!

2 Mins read
Begin oktober, een maand nadat ik de Strongmanrun voltooide, zette ik een nieuwe uitdaging neer voor mezelf: de 500 kilo Compound Challenge….