The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLK

Dit is hoe je als man nog véél geld kunt besparen

2 Mins read

Je bent man en je wilt wat… Maar als je alles doet wat je wilt, kan dit nog wel eens flink in de kosten gaan oplopen. Om het niet uit te klauwen te laten lopen, laten we je in dit artikel zien hoe je als man een prettig leven kunt leiden, zonder dat het geld je uit de portemonnee stroomt.

Het huishouden van een man

Laten we beginnen bij het huishouden. In het huishouden van een man valt nog veel te besparen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het besparen op voedsel. Mannen gaan vaak op hun gevoel af en dit gaat vaak goed. Maar als je als man met een lege maag en zonder boodschappenbriefje de supermarkt in gaat, kun je nog wel eens te veel geld uitgeven. Zorg dus dat je een volle maag hebt en maak een boodschappenlijstje met spullen die je écht nodig hebt.

Andere sluipkosten in het huishouden zijn de kosten voor inkt. Deze had je misschien niet aan zien komen, maar vaak kan er op printkosten nog zo’n 80% bespaart worden binnen een huishouden. Er is wel eens onderzoek gedaan naar de prijs van inkt en deze blijkt nog hoger te liggen dan olie of goud! Interessant dus om eens te bekijken of jij hier nog op kunt besparen. Enkele tips zijn: Huismerk cartridges kopen, zwart-wit printen, dubbelzijdig printen en uiteraard minder printen!

Verder kunnen mannen vaak nog besparen op grote uitgaven, zoals bijvoorbeeld op de televisie, de pc en op diverse meubelen. De televisie van een man moet natuurlijk goed zijn. Maar als je voor jezelf op papier zet wat je belangrijk vindt aan een tv, kun je ook de goedkopere versies vergelijken en hoef je niet direct het duurste merk te kopen. Dit geld ook voor een computer of andere elektronica.

Wat betreft meubelen kun je uitzoeken of er geen producten in de outlet zijn. Of je kunt ergens een showroommodel op de kop tikken. Die zijn vaak een stuk goedkoper, maar doen niet onder aan de kwaliteit van het originele model. Het enige verschil is dat mensen het meubelstuk uitgeprobeerd hebben.

Kosten buiten het huishouden van een man

Uiteraard valt er ook nog veel te besparen buiten het huishouden van een man. Een echte man wil uiteraard graag feesten en dit moet ook zeker kunnen. Maar dit feesten gaat vaak gepaard met hoge kosten. Festivals zijn tegenwoordig erg populair, maar voor een kaartje betaal je zo meer dan 60 euro en een drankje kost al snel 3 euro per glas.

Natuurlijk zijn zulke festivals heel erg gaaf, maar je kunt ook wel eens wat vaker proberen om het festival sfeertje thuis te brengen. Nodig eens wat vrienden bij je thuis uit en verdeel de kosten onder elkaar. Je kunt het feestje zo leuk maken als je zelf wilt. Bijvoorbeeld door de huiskamer een leuke feestelijke aankleding te geven. Verder kun je er voor kiezen om een thema feestje te organiseren. Tot slot kun je ook nog gebruik maken van diverse gadgets, zoals bijvoorbeeld een beer pong hoekje of een karaoke hoekje.

Bespaar jezelf flink op de kosten en investeer juist vooral in kwaliteit. Krijg je geen spijt van.


Lees ook: Top 7: beste boeken over ondernemerschap en geld
Related posts
More #MNLK

Minder geld uitgeven: dat willen we allemaal wel toch?

1 Mins read
Immers: hoe minder geld je uitgeeft, hoe meer je overhoudt. En zeker in tijden met minder inkomsten of prijsstijgingen is dat zelfs…
More #MNLK

Nog een paar tips om misschien nog wat beter te kunnen slapen

2 Mins read
Slapen… We doen het allemaal. De een wat meer dan de ander. De een heeft er meer moeite mee en ligt halve…
More #MNLK

Hoe laat je je geld meer waard worden, in plaats van minder?

2 Mins read
Iedereen die geld heeft, of dat nu veel of weinig is, vind het prettig als dat meer waard wordt. De waarde gelijk…