The Online Lifestyle Magazine 

Mind & Soul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Dit is hoeveel koffie je maximaal per dag zou moeten drinken

1 Mins read

Als fervent koffieliefhebber drink ik zeker zo’n 5 tot 8 kopjes koffie per dag, met sterke espresso’s als voorkeur. Maar drink ik dan niet teveel koffie op een dag? Heeft dit gevolgen voor mijn welzijn? En hoe zit het met jou als koffieslurper?

Volgens het rapport van Food and Chemical Toxicology die maar liefst 750 studies over cafeïne bestudeerde, kwamen ze tot de conclusie dat het verstandig is om je inname te beperken tot maximaal 400 mg cafeïne.

‘Hoeveel kopjes koffie is dit?’ hoor ik je denken! Het vertaalt zich naar ruwweg 6 kopjes koffie per dag, als je als maatstaf een espresso neemt die 65 mg cafeïne bevat. Een kop sterk gezette filterkoffie heeft véél meer cafeïne per kop, dus reken je niet rijk als je jouw koffie niet drinkt zoals George Clooney.

Er werd tevens geconcludeerd dat deze hoeveelheid cafeïne geen significante impact heeft op je seksdrive, er is geen toename in agressie of een depressie of hoofdpijn,  en je kon er zelfs uitstekend mee slapen.

Oftewel; neem nog lekker een bakje. Het kan echt geen kwaad.


Bron: Esquire.

Related posts
Drinks & Food #MNLK

Wat je koffiekeuze zegt over jezelf

2 Mins read
Kies jij voor een dubbele espresso, een flat white, een cappuccino of toch gewoon filterkoffie? Dan wil dit wel iets over jou…
Drinks & Food #MNLK

De voordelen van koffiecups

2 Mins read
Misschien sta je er nooit echt bij stil, maar de manier waarop je je koffie bewaart heeft veel invloed op hoe je…
Business & Luxury #MNLKDrinks & Food #MNLK

Duurste espressomachine ter wereld is....

1 Mins read
De zoektocht naar het perfecte kopje koffie is er één die al menig barista slapeloze nachten heeft bezorgt. Als energieshot in de…