The Online Lifestyle Magazine 

Mind & Soul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

RTL Nieuws: Nederlanders krijgen massaal burn-outs!

1 Mins read

We kennen allemaal het gevoel er wel eens helemaal doorheen te zitten. Stress is, vreemd genoeg, een volledig geaccepteerd onderdeel van je baan tegenwoordig. Het is dan ook niet vreemd dat meer en meer mensen uitvallen met burn-out klachten want een burn-out, begint altijd met stress.

Er is volgens TNO een ‘duidelijke toename’ te zien van hoge taakeisen, zoals snel moeten werken of heel veel werk moeten doen, in vergelijking met tien jaar geleden.

De klachten die ervoor zorgen dat je uiteindelijk een burn-out gaat krijgen lijken in het begin stadium op die van een depressie. Als je er vervolgens te lang mee blijft zeulen ben je letterlijk opgebrand. Je wilt niets meer en kunt ook niets meer.

Ondanks de slechtere arbeidsomstandigheden rapporteren oproep- en invalkrachten en werknemers met een tijdelijk contract beduidend minder burn-outklachten dan werknemers met een vast contract of uitzendkrachten

RTL-nieuws hebben wij al eerder aan het woord gelaten wanneer het gaat over een burn-out en hoe deze te voorkomen.  Deze keer vertelt Daphne Lammers jou hoe de klachten te herkennen en geeft je tips om er vanaf te komen in onderstaande video.

Lees ook: Vijf slimme tips om voortaan efficiënter te werk te gaan
Related posts
Mind & Soul #MNLK

De symptomen van een burn-out

1 Mins read
Soms kan het leven ineens zwaarder aanvoelen; je hebt problemen op je werk, er is iets vervelends gebeurt of je krijgt niet…
Mind & Soul #MNLK

Oefeningen om stress ter verminderen

1 Mins read
Heb je last van stress? Dit is een teken van je lichaam dat je even een stapje terug moet doen. De volgende…
Mind & Soul #MNLK

Tips tegen een burn-out

1 Mins read
Ben jij zo’n man die alles aankan? Met een paar uurtjes slaap ben je klaar voor iedere uitdaging, red jij de dag…