The Online Lifestyle Magazine 

Mind & Soul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Dit is waarom je last hebt van een blackout na een nachtje flink drinken

1 Mins read

Hebben jullie ook wel eens dat wakker wordt na een avondje stappen en dat je helemaal niets meer weet van wat er allemaal gebeurt is? Dit is een keiharde blackout en dat ontstaat al snel door een biertje teveel!

In mijn jongere jaren ging ik 3-4x per week uit en zoop ik me altijd helemaal klem. Dat is wat iedereen deed, dat was wat cool was. Achteraf gezien heb ik er best spijt van, want al die alcohol kan niet goed zijn geweest…

Ook heb ik regelmatig een blackout gehad van een avondje doorhalen. Dan hoor je van vrienden hoe gek je wel niet was terwijl je er zelf geen enkele herinnering van hebt. Zonde!

Alcohol is leuk en lekker, maar teveel is echt desastreus voor je gezondheid, je humeur, je slaap en met name je productiviteit. Tegenwoordig drink ik alleen nog een paar speciaalbiertjes op een zonnige terrasdag of op een verjaardag. Dat bevalt me véél beter dan een stuk of 10 drankjes achterover gooien en amper nog iets kunnen herinneren van de avond!

Lees ook: Slaapexpert Matthew Walker legt uit dat alcohol juist NIET helpt bij je slaap

“Business Insider spoke to Sunjeev Kamboj, a clinical psychologist at University College London, about why we’re sometimes unable to recall details after a night of drinking. He said that the link between short-term and long-term memory is disrupted when alcohol is present in our blood. Kamboj added that a “black-out,” where we’re totally unable to recall events, occurs when this link is completely severed, with people with a low alcohol tolerance at particular risk.”

Related posts
Drinks & Food #MNLK

Check deze 5 tips tegen een kater (erg handig...)

2 Mins read
Na een avond flink doorhalen met je vrienden of vriendinnen, volgt de ochtend erop het onvermijdelijke: je hebt een stevige kater te…
Drinks & Food #MNLKMore #MNLK

Zomer, terras, speciaalbier, drink een Sour!

1 Mins read
Het speciaalbier is niet meer weg te denken uit ons favoriete café. Het aanbod is nog nooit zo groot en uitgebreid geweest….
More #MNLK

Een extra geslaagde zomer met deze bijzondere bierkoelers

1 Mins read
Of het nou de Nederlandse pracht en praal wordt of toch een warm strand elders: koud bier wil je sowieso! De klassiekers…