The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Dit is wat de duurste Yeezy kost

2 Mins read

Liefhebbers van sneakers weten precies wat Yeezy is en waar het voor staat. Yeezy namelijk, is de modesamenwerking tussen het Duitse sportmerk Adidas en de bekende Amerikaanse rapper/designer Kanye West. West produceerde ook sneakers voor Nike en kleding voor onder meer Luis Vuitton. De duurste Yeezy is de Nike Air Yeezy 2 Red October. De schoen kost 7400 euro.

De duurste Yeezy is de Nike Air Yeezy 2 Red October

De sneakerlijn met de naam Yeezy geldt als een zeer invloedrijke lijn, wellicht wel de meest invloedrijke ter wereld. Behalve de opvallende sneakers, tekende West de afgelopen jaren ook voor de productie van overhemden, jasjes, broeken, sokken en damesschoenen. Yeezy is gewild en net voor niets strijden veel merken om de hand van West, die al in 2006 een sneaker ontwierp voor Adidas. Die schoen haalde de schappen van de winkel echter nooit.

De eerste Yeezy samenwerking was die met het merk Bape. De schoenen konden worden omschreven als college drop-out schoenen. Vervolgens werkte Kanye West met Vuitton en Nike. Voor dit merk creëerde hij in vijf jaar drie verschillende lijnen sneakers. Er leek sprake van en droomhuwelijk tussen ontwerper en merk. Tot 2013, toen namelijk ontstond een zakelijk geschil over de royalty’s van de schoenen.

Zakelijk conflict levert breuk met Nike op, Adidas nieuwe partner

Yeezy werd vervolgens een project van Adidas. Opmerkelijk; West nam zelf contact op met Adidas. West en het merk waren het snel over de royalty’s eens. Ondertussen is al sprake van Yeezy Season 6. De officiële samenwerking tussen West en Adidas startte overigens officieel in 2015 en betrof behalve sneakers aanvankelijk ook kleding. Die kleding was vooral gebaseerd op militaire kleding in vleeskleurige kleuren. In tegenstelling tot de schoenen echter, die zo uitverkocht waren, was de kleding een minder groot succes. Yeezy Season 2 beperkte zich dan ook tot alleen sneakers. Nu echter, voor Yeezy Season 6, wordt ook weer kleding aangeboden.

De felrode Nike Air Yeezy Red October

De duurste Yeezy is zoals gesteld de Nike Air Yeezy Red October. Het betreft een felrode sneaker die na de lancering binnen enkele minuten al uitverkocht waren. Daardoor steeg de waarde van de schoen al snel naar 7400 euro. In de top 10 van duurste sneakers staan behalve de Yeezy Nike Air Red October, haalden ook de Nike Air Yeezy 2 Solar Red (waarde 7000 euro) en de Nike Air Yeezy Blink (5300 euro) de top tien van duurste sneakers ooit.

Zie ook deze video:

Leestip -> $560.000 voor de duurste sneakers ooit – De Nike Air Jordan 1Dit zijn de sneaker trends van het moment!

Feedback: info@mnlk.nl